Gymnasiala kurser

En elev räcker upp handen i ett klassrum.

Är du intresserad av att läsa en helt ny kurs? Eller vill du komplettera dina betyg?

Hos den gymnasiala vuxenutbildningen kan du läsa en eller flera kurser. Du kan läsa kurser på dagtid, kvällstid, distans eller med ett flexibelt upplägg.

Hur du ansöker

Du gör din ansökan i vår kurskatalog som du når via knappen högre upp på den här sidan. I kurskatalogen ser du vårt aktuella kursutbud och lägga till kurser i din kurskorg för att ansöka till dem. Kom ihåg att vi har olika ansökningsperioder för olika kurser.

Nedan ser du några exempel på ämnen i vårt utbud:

  • Engelska
  • Historia
  • Matematik
  • Naturkunskap
  • Psykologi
  • Religion
  • Svenska
  • Svenska som andraspråk
  • Samhällskunskap

Dagkurser är till för dig som känner att du behöver mycket stöd och hjälp av din lärare. Du träffar din lärare i våra lokaler vid flera tillfällen i veckan för lektioner, gruppövningar och så vidare.

 

Denna form passar också för dig som kan lägga tid på dina studier och lektioner under dagtid. Utöver lektionerna får du räkna med att även studera en hel del på egen hand med egna uppgifter.

Flexkurser är kurser som du delvis kan studera på distans. Men du är också välkommen att delta i gruppundervisning om du behöver hjälp.

Krav

För att läsa en flexkurs måste du ta eget ansvar för dina studier, ha god studieteknik och datorvana.

Kursintroduktion

Kursintroduktionen genomförs på Campus Mölndal. Det betyder att du måste vara på plats för att få information om innehåll, utformning och de digitala verktyg som används i kursen.

 

Om du är frånvarande kommer du att avregistreras från kursen.

Planering och handledning

I början av kursen gör du en planering tillsammans med din lärare. Du måste vara aktiv i kursen genom att följa denna planering.


Kontakta din lärare för handledning om du behöver stöd i dina studier.

Distanskurser hos Campus Mölndal

Hos Campus Mölndal kan du läsa (vissa, ett antal) kurser på distans. Studier på distans innebär att du studerar självständigt med hjälp av digitala verktyg och tjänster. Därför är det en fördel om du har god studie- och datorvana.


När du läser en distanskurs hos Campus Mölndal följer du en planering, och du har regelbunden kontakt med din kurslärare via en chatt. Kursen genomförs till största delen via dator och du studerar på valfri tid och plats. Nationella prov och andra slutprov genomförs dock på plats i skolan på förutbestämd tid.


Kurser som inte erbjuds hos Campus Mölndal kan läsas hos Hermods.

Distanskurser hos Hermods

Distanskurser innebär att du studerar självständigt med hjälp av en planering du får från din lärare. Du har kontakt med din lärare via lärplattformen och ev. telefon. Kurserna avslutas med prov på plats hos Hermods.


För att lyckas med distansstudier krävs att du har god studievana och datorvana. Du hittar mer information om distansstudier här:

  • Vägledning & Kompetens Mölndal Brogatan 9, 431 30 Mölndal Telefontider Måndag - torsdag Klockan 11.00 - 12.00 031-315 10 14 VKM@molndal.se
Publicerad: 2022-05-30
Senast uppdaterad: 2022-12-16