Komvux som särskild utbildning

Att studera som vuxen är roligt och stimulerande. Särskild utbildning för vuxna är till för dig som har fyllt 20 år och har inlärningssvårigheter som beror på utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas och få nya kunskaper tillsammans med lärare och studiekamrater.

Undervisningen sker i lugn studietakt, i små grupper eller enskilt. På skolan gör du en studieplan tillsammans med studie- och yrkesvägledare och lärare. Detta sker utifrån dina behov och tidigare kunskaper. Hur länge du läser varje ämne beror på dina förkunskaper. När du är klar med en kurs får du ett betyg eller ett intyg.

Ansök

Har du frågor kring kursutbud eller vill göra en ansökan så kan du kontakta vår studie- och yrkesvägledare. Du kan ansöka när som helst under året.

Hos studie- och yrkesvägledaren kan du också få mer information om särskild utbildning för vuxna och du kan få hjälp att planera dina studier och fylla i en ansökan.

Sabine Lundborg
Särvux
Studie- och yrkesvägledare
076-723 14 90
sabine.lundborg@molndal.se

Du kan studera inom särskild utbildning för vuxna på grundläggande nivå. Detta motsvarande träningsskola och grundsärskola. Eller så kan du studera på gymnasial nivå vilket motsvarande gymnasiesärskola.

Kurser på träningsskolenivå

För dig som tidigare har läst inom träningsskolan.

Kurser på grundläggande nivå

För dig som saknar kunskaper motsvarande grundsärskolan och kanske har läst inom gymnasiesärskolans individuella program.

Kurser på gymnasial nivå

För dig som saknar kunskaper på gymnasial nivå och kanske har läst inom gymnasiesärskolans nationella program.

Dela på:

Senast uppdaterad