Kock storkök/lunchrestaurang

Tre personer hanterar mat i ett kök.

Start: 21 oktober 2024

Längd: 1100 poäng

Studietakt: 100 %

Praktik: Minst 70 %

CSN: Ger studiemedel

Sista ansökningsdag: Ansökan öppnar 7 augusti

Utbildningen leder till

Efter utbildningen kan du arbeta som kock på exempelvis skola, förskola, sjukhus, äldreboende, hotell, lunchrestaurang eller konferensanläggning.

Innehåll

Du läser de kurser som ger dig behörighet att bli kock i storkök/lunchrestaurang.

Ansökan

När du klickar på Ansök här kommer du till GRVux hemsida. Spara utbildningen som en favorit, gå upp bland favoriter och därifrån klickar du dig vidare till webbansökan.

Hur är utbildningen upplagd

Utbildningen startar på plats i Campus Mölndal med en tre veckors introduktion i skolans värdegrund, lärplattform och branschen. Du får även information om din kommande praktik. Yrkessvenska är integrerad i utbildningens kurser.

 

Utbildningen är på heltid och upplägget är tre dagar APL samt en dag skolförlagd undervisning.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

I utbildningen ingår APL (Arbetsplatsförlagt Lärande) vilket innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider.

 

Du får vara beredd på att det ibland kan vara lång väg att åka och att det kan vara obekväma arbetstider som tidiga morgnar, sena kvällar och helger.

 

Se här för mer information om arbetsplatsförlagt lärande.

Kostnader

Kostnader för resor till och från din APL-plats, litteratur och arbetskläder kan tillkomma.

Kurser

  • Hygien 100p
  • Studie- eller yrkesval 100p
  • Livsmedels- och näringskunskap 1 100p
  • Matlagning – specialisering 100p
  • Matlagning 1 100p
  • Matlagning 2 200p
  • Matlagning 3 200p
  • Specialkoster 100p
  • Service och bemötande 1

Utbildningen leder till

Efter utbildningen kan du arbeta som kock på exempelvis skola, förskola, sjukhus, äldreboende, hotell, lunchrestaurang eller konferensanläggning.

Du som kan bli aktuell för utbildningen kallas till ett informationsmöte där du får veta mer om utbildningen och olika yrkesområden du kan arbeta inom. Du rekommenderas att delta i informationsmötet för att ta del av viktig information om utbildningen och antagningsprocessen. Där får du även möjlighet att ställa frågor.


Du kommer att kunna ta del av beskedet genom att logga in på ditt studerandekonto. Beskedet kommer också att skickas till dig via e-post. Det är därför viktigt att din e-postadress är uppdaterad i webbansökan samt att du har koll på dina inloggningsuppgifter.

Om du har blivit av med dina inloggningsuppgifter och inte längre har tillgång till den e-postadress som du angav vid registrering i webbansökan måste du legitimera dig hos vuxenutbildningen i din hemkommun. Då kan du få hjälp att uppdatera e-postadressen och komma åt dina uppgifter i systemet.

Du är behörig att läsa den här utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar till att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen. Du får inte läsa kurser som du redan har ett godkänt betyg i. Om du blir antagen kommer dessa kurser att exkluderas från din utbildning.

 

För att du ska kunna bedömas tillgodogöra dig den här utbildningen behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:

  • Svenska eller svenska som andraspråk

Om din ansökan saknar betyg kan det bli aktuellt att du får mer information om hur du ska göra. Om du har tillräckliga kunskaper men saknar betyg så behöver du kontakta vuxenutbildningen i din hemkommun för att boka en nivåbedömning.

Dokument som ska bifogas ansökan

Ladda upp kopior på dina betyg (med rektors underskrift) i efterfrågade ämnen på ditt studerandekonto. Meritsammanställningar från Antagning.se, studieplaner eller andra typer av sammanställningar som inte är en betygshandling med underskrift är inte godkända.

Borttappade originalbetyg

Om du saknar betygshandlingar från tidigare studier vänder du dig i första hand till den skola som utfärdade betygen och i andra hand till stads-, kommun- eller regionarkivet.


Publicerad: 2023-08-14
Senast uppdaterad: 2024-06-26