Särskild utbildning för vuxna

Att studera som vuxen är roligt och stimulerande. Du får möjlighet att utvecklas och få nya kunskaper tillsammans med lärare och studiekamrater.

Särskild utbildning för vuxna är till för dig som har fyllt 20 år och har inlärningssvårigheter som beror på utvecklingsstörning eller förvärvad hjärnskada.

Undervisningen sker i lugn studietakt, i små grupper eller enskilt. På skolan gör du en studieplan tillsammans med studie- och yrkesvägledare och lärare. Detta sker utifrån dina behov och tidigare kunskaper. Hur länge du läser varje ämne beror på dina förkunskaper. När du är klar med en kurs får du ett betyg eller ett intyg.

Du kan studera inom särskild utbildning för vuxna på grundläggande nivå. Detta motsvarande träningsskola och grundsärskola. Eller så kan du studera på gymnasial nivå vilket motsvarande gymnasiesärskola.

Kurser på träningsskolenivå

För dig som tidigare har läst inom träningsskolan.

Kurser på grundläggande nivå

För dig som saknar kunskaper motsvarande grundsärskolan och kanske har läst inom gymnasiesärskolans individuella program.

Kurser på gymnasial nivå

För dig som saknar kunskaper på gymnasial nivå och kanske har läst inom gymnasiesärskolans nationella program.

Du hittar alla våra kurser i kurskatalogen via länken nedan.

Ansökan till särskild utbildning kan göras när som helst under året. Alla ansökningar till särskild utbildning för vuxna görs genom en studie- och yrkesvägledare. Här kan du också få mer information om särskild utbildning för vuxna. Du kan också få hjälp att planera dina studier och fylla i en ansökan.

My Olsén Thorley
Särvux
Studie- och yrkesvägledare
0790-67 85 16
my.olsen-thorley@molndal.se

Vägledning Campus Mölndal
Göteborgsvägen 19
431 30 Mölndal
031-315 10 14
campus@molndal.se

Relaterat material

Dela på:

Senast uppdaterad