Yrkeshögskola (YH)

Gör som så många andra idag och låt yrkeshögskolan välkomna dig till en helt ny värld. Yrkeshögskolan Campus Mölndal erbjuder både långa och korta YH-utbildningar.

Korta utbildningar start hösten 2021

Vid sen anmälan antas studerande i mån av plats.

För dig som vill studera

Som studerande hos oss får du en efterfrågad utbildning på eftergymnasial nivå som har det lilla extra. Våra utbildningar bedrivs i nära samarbete med arbetslivet i respektive bransch, ger dig möjlighet praktik, är avgiftsfri och studiemedelberättigad. 

Läs mer om våra utbildningsinriktningar:

För dig som företagare

Som företag kan du kompetensutveckla din personal kostnadsfritt genom våra korta utbildning inom IT. Med våra korta utbildningar är utformade för att kunna kombineras med arbete.

Om du söker din nästa samarbetspartner för att säkerställa framtidens behov av utbildad personal har du hittat din framtida samarbetspartner.

Välkommen till oss på Yrkeshögskolan Campus Mölndal!

Yrkeshögskolan Campus Mölndal är en del av Mölndals stad och bedrivs helt utan vinstintresse. Utbildningsförvaltningen har erbjudit yrkesutbildningar på eftergymnasial nivå sedan 2002. Under skolans första sexton år har vi primärt utbildat aktiveringspedagoger med inriktning mot funktionshinder och rehabilitering.

Sedan 2018 utbildar vi även ett flertal olika yrkesroller riktade mot IT-branschen. Under 2018 – 2020 utbildade vi även studiehandledare. År 2020 fick förtroendet att bedriva korta utbildningar och långa YH-utbildningar på distans.

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med stark arbetslivsanknytning. Det är en rättighet att läsa in behörighetskurser till utbildningar inom yrkeshögskolan inom den kommunala vuxenutbildningen. Utbildningarna är avgiftsfria och CSN-berättigande.

Långa YH-utbildningar innehåller ofta en eller flera längre praktikperioder benämnda Lärande i arbetslivet (LIA). Sett för hela Sverige har 9 av 10 jobb inom utbildningens område ett år efter examen från en yrkeshögskoleutbildning.

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) är den myndighet som ansvarar för frågor som rör yrkeshögskolan. Deras uppdrag är bland annat att bevilja utbildningsanordnare och utbildningar, genomföra tillsyn, och för statistik om yrkeshögskolan.

Du kan läsa mer om yrkeshögskolan på MYH:s utbildningssida.

Har du några frågor kan du alltid höra av dig till oss. Du kan läsa mer på vår kontaktsida.

Gör en intresseanmälning

Det här formuläret är inte en ansökan till utbildningen. För att ansöka tryck på röda knappar märkta "Ansök till utbildning" på respektive utbildningssida.

Solen sken på våra nya studerande!

Tygpåsar med Yrkeshögskolan Campus Mölndals logotyp, på en bänk i Slottsskogen

Måndagen den 30 augusti 2021 startade över 60 nya studerande på våra tre IT-utbildningar IT-projektledare, Moln- och virtualiseringsspecialist och .NET-utvecklare.

Efter en förmiddag online träffades alla i Slottsskogen för en eftermiddag av team building och kubb-spel. Under veckan introduceras de studerande till skolan, livet som YH-studerande och påbörjar sin undervisning i utbildningarnas första kurser.

13 september välkomnar vi våra nya aktiveringspedagoger.

Varmt välkomna till Yrkeshögskolan Campus Mölndal!

Coronaanpassning hösten 2021

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Myndigheten för yrkeshögskolans råd gällande anpassning av att bedriva våra utbildningar i förhållande till Corona.

Våra platsbundna utbildningar bedrivs därmed delvis på distans under hösten 2021.

Logotyp för yrkeshögskolan

Dela på:

Senast uppdaterad