Yrkeshögskola (YH)

Gör som så många andra idag och låt yrkeshögskolan välkomna dig till en helt ny värld. Yrkeshögskolan Campus Mölndal erbjuder både långa och korta YH-utbildningar.

Som studerande hos oss får du en efterfrågad utbildning på eftergymnasial nivå som har det lilla extra. Våra utbildningar bedrivs i nära samarbete med arbetslivet i respektive bransch, ger dig möjlighet praktik, är avgiftsfri och studiemedelberättigad. 

Som företag kan du kompetensutveckla din personal kostnadsfritt genom våra korta utbildning inom IT. Med våra korta utbildningar är utformade för att kunna kombineras med arbete.

Om du söker din nästa samarbetspartner för att säkerställa framtidens behov av utbildad personal har du hittat din framtida samarbetspartner.

Välkommen till oss på Yrkeshögskolan Campus Mölndal!

Yrkeshögskolan Campus Mölndal bedriver eftergymnasial utbildning på uppdrag av Myndigheten för yrkeshögskolan. Tillsammans med Myndigheten för yrkeshögskolan och våra viktiga samarbetspartners bidrar vi till det livslånga lärandet.

Söka till våra korta YH- utbildningar

Ansökningsperioden till våra korta utbildningar med start hösten 2021 öppnar i maj 2021. Mer information presenteras inom kort.

I menyn längst upp till vänster under ”Våra utbildningar” hittar du information om respektive utbildning.

Sök till våra långa YH-utbildningar med start hösten 2021

Ansökningsperioden till långa utbildningar med start hösten 2021 stänger 23 maj 2021. Nedan hittar du ansökningslänkarna till våra sökbara utbildningar.

I menyn längst upp till vänster under ”Våra utbildningar” hittar du information om respektive utbildning.

Missa inte möjligheten att kompetensutveckla din personal genom våra korta utbildningar inom IT.

Våra korta utbildningar är kostnadsfria och utformade för att kunna kombineras med arbete.

Det finns många sätt du kan vara med och forma våra utbildningars innehåll tillika framtidens yrkesroller. Ditt företag kan medverka i en gästföreläsning eller att ta emot studerande under deras praktik (LIA). Du kan även medverka till att skriva kursplaner, snickra ihop nya utbildningar eller till och med sitta med i ledningsgruppen för en eller flera utbildningar.

Du kan läsa mer om hur du blir en del av yrkeshögskolans fantastiska resa under samarbeta med oss.

Yrkeshögskolan Campus Mölndal är en del av Mölndals stad och bedrivs helt utan vinstintresse. Utbildningsförvaltningen har erbjudit yrkesutbildningar på eftergymnasial nivå sedan 2002. Under skolans första sexton år har vi primärt utbildat aktiveringspedagoger med inriktning mot funktionshinder och rehabilitering.

Sedan 2018 utbildar vi även ett flertal olika yrkesroller riktade mot IT-branschen. Under 2018 – 2020 utbildade vi även studiehandledare. År 2020 fick förtroendet att bedriva korta utbildningar och långa YH-utbildningar på distans.

Yrkeshögskolan är en eftergymnasial utbildningsform som kombinerar teoretiska studier med stark arbetslivsanknytning. Det är en rättighet att läsa in behörighetskurser till utbildningar inom yrkeshögskolan inom den kommunala vuxenutbildningen. Utbildningarna är avgiftsfria och CSN-berättigande.

Långa YH-utbildningar innehåller ofta en eller flera längre praktikperioder benämnda Lärande i arbetslivet (LIA). Sett för hela Sverige har 9 av 10 jobb inom utbildningens område ett år efter examen från en yrkeshögskoleutbildning.

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) är den myndighet som ansvarar för frågor som rör yrkeshögskolan. Deras uppdrag är bland annat att bevilja utbildningsanordnare och utbildningar, genomföra tillsyn, och för statistik om yrkeshögskolan.

Du kan läsa mer om yrkeshögskolan på MYH:s utbildningssida.

Har du några frågor kan du alltid höra av dig till oss. Du kan läsa mer på vår kontaktsida.

Gör en intresseanmälning

Det här formuläret är inte en ansökan till utbildningen. För att ansöka tryck på röda knappar märkta "Ansök till utbildning" på respektive utbildningssida.

Digitala informationsträffar!

Elever på lektion

Under våren har vi digitala informationsträffar för våra utbildningar. Träffarna hålls via Teams och det är helt fritt att delta.

Välkommen! Välj den dag som passar dig och delta på Teams!

Aktiveringspedagog inriktning äldre/rehabilitering

Aktiveringspedagog inriktning LSS

IT-projektledare

Moln- och virtualiseringsspecialist

.NET-utvecklare

För företag - samarbeta med oss

16 mars, lyfte Myndigheten för yrkeshögskolan hur mottagande av LIA-studerande från yrkeshögskolan kan innebära en bättre och billigare rekryteringsväg - Samarbeta med oss på Yrkeshögskolan Campus Mölndal och anställ er nästa .NET-utvecklare, Moln- och virtualiseringsspecialist och IT-projektledare och Aktiveringspedagog.

Pågående utbildningar våren 2021

YH-utbildningar

 • Aktiveringspedagog inom LSS
 • Aktiveringspedagog inriktning äldre/rehabilitering
 • IT-projektledare
 • Java- och webbutvecklare
 • Moln- och virtualiseringsspecialist
 • .NET-utvecklare

YH-utbildningar distans

 • Moln- och virtualiseringsspecialist
 • .NET-utvecklare

Korta utbildningar distans

 • Amazon AWS
 • JavaScript Fullstack
 • Microsoft Azure

Coronaanpassning våren 2021

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Myndigheten för yrkeshögskolans råd gällande anpassning av att bedriva våra utbildningar i förhållande till Corona.

Våra platsbundna utbildningar bedrivs därmed på distans sedan november hösten 2020.

Logotyp för yrkeshögskolan

Dela på:

Senast uppdaterad