4 anledningar att välja YH

Att välja utbildning är ett stort och livsavgörande beslut. Likaså är valet av utbildningsform. Här listar vi våra skäl till varför YH kan vara rätt för dig.

Snabbare väg till drömjobbet

Vi vill att din väg till ditt drömjobb ska vara så kort som möjligt. Därför är inga av våra utbildningar längre än två år. Vi startar endast utbildningar om arbetsmarknaden uttryckt ett anställningsbehov och efterfrågat specifika kompetenser.

Vi förändrar och anpassar våra utbildningar efterarbetsmarknadens krav och önskemål. På detta sätt kan vi säkerställa att du får de kompetenser, färdigheter och kunskaper som spelar roll vid anställning.

Hela 9 av 10 personer som har studerat en YH-utbildning får jobb inom relevant område efter examen.

Branschen lär dig om branschen

Inom yrkeshögskolan får du en utbildning som kombinerar teori och praktik i större utsträckning än vad högskola och universitet gör.

Våra lärare har goda kunskaper inom yrkesområdet och tillsammans med arbetslivet skräddarsyr de utbildningarna. Vi tar även in gästföreläsare och andra viktiga inslag så att du är väl insatt i marknaden och förberedd för din nya karriär.

Vad kan slå praktik?

Inget slår praktik, anser vi.

Våra utbildningar består till cirka 1/3 av praktik (LIA, Lärande i arbete) som sker ute på företag och i verksamheter. Det är ute på praktiken som du knyter kontakter för livet och tar dina första steg mot din framtida yrkesroll.

Fokus på dig som studerande

Som studerande hos oss får du en avgiftsfri utbildning som dessutom är CSN-berättigade. Vi ser värdet i studerandeinflytande och fokuserar både på dig som individ och dig som en del av klassen. Vårt mål är att du under din tid hos oss, utöver dina nya kunskaper, ska skapa relationer för hela livet.

Dela på:

Senast uppdaterad