Samarbeta med oss

Bli samarbetspartner med oss och bidra till att förse arbetsmarknaden med kunskap, färdigheter och kompetenser du efterfrågar hos en anställd.

Vi bedriver utbildning genom samverkan med andra aktörer som en naturlig del i vårt dagliga arbete. På så vis kan vi säkerställa utbildningar med innehåll som ger våra studerande det ni värdesätter. Därför är det viktigt för oss att komma i kontakt med just dig som brinner för innovation och har framtidstro för ditt område.

Ett samarbete med oss kan ske både inför planering och under genomförande av en utbildning. Oavsett vad det leder till – hör av er till oss genom att göra en intresseanmälan längst ned på sidan.

Låt dig inspireras. Möjligheterna är oändliga, se nedan för några olika sätt att samarbeta med oss.

Varje utbildning inom yrkeshögskolan har en ledningsgrupp. Vi vill med vårt ledningsgruppsarbete säkerställa att de studerandes tid hos oss leder till drömjobbet. För er innebär det att ni kan forma utbildningar efter era behov.

Våra yrkeshögskoleutbildningar är mellan ett och ett halvt till två år långa. Ledningsgruppen består till största del av representanter från arbetslivet men ska även ha studeranderepresentanter och gärna en representant från skolväsendet. Under fyra till fem givande träffar per år får ni möjlighet att på nära håll forma utbildningen. Ett sätt för er att säkerställa att utbildningens mål motsvarar era krav på våra studerande när de når examen. Ni ger samtidigt de studerande en god bild av ert företag eller verksamhet.

Läser mer om ledningsgruppens arbete på Myndigheten för yrkeshögskolans hemsida.

Lärande i arbete (LIA) är enligt oss det som särskiljer yrkeshögskolan från andra eftergymnasiala utbildningsformer. Under LIA varvas teori och praktik och den studerande får lära sig i en verklig miljö.

I våra utbildningar är cirka 1/3 av utbildningarna förlagda på en eller flera arbetsplatser. Vi kan inte se en mer ekonomiskt gynnsam eller mer givande anställningsprocess för er.

Vi erbjuder handledarutbildning för den som vill ta emot en eller flera LIA-studerande. Den studerande är försäkrad under hela LIA-perioden.

Har ni ett projekt eller en idé ni inte kan sätta igång men vill prioritera? Låt en eller flera av våra studerande få ta sig an uppgiften. Projektet kan vara stort eller litet. Kanske slutar det med en eller flera nya anställda?

Under utbildningen har de studerande fram till examensarbetet fått mängder av teori. I examensarbetet lägger vi fokus på det praktiska och har inte samma formaliakrav som på högskola och universitetet. Fokus ska ligga på att få pröva på yrkesrollen utbildningen leder till. Vanligtvis sammanfaller examensarbetet med den sista LIA-kursen.

  • Brinner ni för ett särskilt ämne och vill säkerställa att våra nyexaminerade har den senaste kunskapen i ämnet?

  • Vill ni visa våra studerande om era yrkesroller och ert företag eller verksamhet?

  • Vill ni delta i vår LIA-process och få möjlighet att säkerställa er nästa medarbetare?

  • Eller har ni anställt en av våra studerande efter LIA och vill berätta om vårt samarbete?

Kontakta våra utbildningsledare för att bidra i genomförandet av våra utbildningar.

Läs mer

På Myndigheten för yrkeshögskolans hemsida kan du får mer information om arbetslivets viktiga arbete i yrkeshögskoleutbildningar.

Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig inom kort.

Välj utbildning * (obligatorisk)
Välj utbildningAnge ditt för- och efternamn

Ange den e-postadress vi kan kontakta dig på

Ange ditt telefonnummer om du vill bli kontaktad via telefon

Ledningsgruppsföretag

Logotyper från de ledningsgruppsföretag som samarbetar med yrkeshögskolan.
En man i färgglad skjorta tittar in mot kameran.

Företaget som vill anställa juniorer

Iman Habib arbetar som Chief of staff och Project hos Plejd, ett innovativt teknikbolag som gärna tar in juniora utvecklare och har anställt flera direkt efter en YH-utbildning.

I vår intervju med honom berättar han om företaget och ger värdefulla tips för den som är i början av sin IT- karriär.

En man i svart piké ler brett mot kameran.

Det finns jobb inom IT!

Magnus Olsson arbetar som Regionchef på Typ IT och har precis anställt två studerande från Moln- och virtualiseringsutbildningen.

I vår intervju med honom berättar han om branschen och samarbetet som Typ IT har med Yrkeshögskolan Campus Mölndal.

Dela på:

Senast uppdaterad