Ta emot på LIA

Alla våra IT-utbildningar har en lång slutpraktik som pågår i ungefär en termin. Vi har lagt den sist för att de studerande ska ha så mycket kunskaper som möjligt när de går ut på LIA.

Lärande i arbete (LIA) är enligt oss det som särskiljer yrkeshögskolan från andra eftergymnasiala utbildningsformer. Vi på Yrkeshögskolan Campus Mölndal har gjort en noggrann design av våra utbildningar så att LIA-perioden ska bli så givande som möjligt för både ditt företag och för våra studerande. Vår förhoppning är att LIA-perioden ska leda till en anställning.

Innan våra studerande är behöriga att göra LIA ute på ett företag behöver de få minst betyget G i samtliga kurser innan examensarbetet, inklusive kursen Konsultmässighet. Vi ställer höga krav för ett godkänt betyg. Vi är måna om att du ska känna förtroende för att en person som tagit examen från vår skola har de kunskaper som krävs för att påbörja en karriär inom IT-branschen.

För att LIA-perioden hos ditt företag ska bli så lyckad som möjligt rekommenderar vi att det finns en plan för introduktion och upplärning av den studerande, med gradvis ökande svårighetsgrad - mer handledning i början och mindre på slutet. Vi erbjuder handledarutbildning för den som vill ta emot en eller flera LIA-studerande. Den studerande är försäkrad under hela LIA-perioden.

Kontakta oss

Annika Lund
Utbildningsledare Yrkeshögskola (YH)
.NET-utvecklare & Javautvecklare
0731-46 34 43
annika.lund@molndal.se

En svartvit bild på en kvinna som tittar in i kameran.

Min handledare blev min chef

Emelie Lindblad har tidigare studerat utbildningen IT- projektledare på Yrkeshögskolan och blev anställd på VGR efter hennes LIA. Läs vår intervju med henne.

Dela på:

Senast uppdaterad