Hur fungerar LIA?

Sista terminen får våra studerande möjligheten att praktisera under en termin. Vi har lagt den sist för att de studerande ska ha så mycket kunskaper som möjligt när de går ut på LIA.

För att vara behörig till kursen i LIA måste den studerande ha klarat alla kurser under det första året. Vi ställer höga krav i betygssättningen, för att du ska vara säker på att den som tagit examen från Yrkeshögskolan Campus Mölndal har de kunskaper som ditt företag efterfrågar.

För att LIA-perioden ska bli så lyckad som möjligt rekommenderar vi att det finns en plan för introduktion och upplärning för den studerande, med gradvis ökande svårighetsgrad med mer handledning i början och mindre på slutet.

Vi har förstått att det inte räcker med teknisk kompetens för att vara anställningsbar inom IT-branschen. I alla våra IT-utbildningar ingår därför en kurs i konsultmässighet med fokus på så kallade ”soft skills”. Genom kursen tränas den studerandes självkännedom, samarbetsförmåga samt förmågan att presentera sig själv och sin kompetens på ett pedagogiskt sätt så att en icke-tekniker kan förstå.

En svartvit bild på en kvinna som tittar in i kameran.

Min handledare blev min chef

Emelie Lindblad har tidigare studerat utbildningen IT- projektledare på Yrkeshögskolan och blev anställd på VGR efter hennes LIA. Läs vår intervju med henne.

Dela på:

Senast uppdaterad