Korta utbildningar inom yrkeshögskolan

Från och med i år erbjuder yrkeshögskolan kortare utbildningar (mellan en och 20 veckor) som riktar sig både till företag och privatpersoner. Under 2020 och 2021 kommer Campus Mölndal starta sex korta IT-utbildningar samt en utbildning inom pedagogik.

Sen ansökan öppen till Korta utbildningar med start januari och februari 2021

Du kan just nu skicka in en sen anmälan till våra korta utbildningar Amazon AWS (start 25 januari) och Microsoft Azure (start 1 februari) senast 24 januari.

Läs mer om utbildningarna via länkarna ovan, eller gå direkt till ansökan via de röda knapparna nedan.

Campus Mölndals korta utbildningar:

* 5 yhp motsvarar en veckas heltidsstudier

All utbildning inom yrkeshögskolan är gratis och berättigar till studiemedel genom CSN.

Ansökan

Vi har öppet för sena anmälan till två korta utbildningar med start januari/februari 2021. Du blir antagen i mån av plats. Sök via de röda knapparna. Läs mer om utbildningarna via länkarna ovan.

Kan jag söka en kort YH-utbildning?

För tillträde till Campus Mölndals korta IT-utbildningar krävs;

  • Grundläggande behörighet till yrkeshögskolan
  • För våra korta IT-utbildningar: Minst 12 månaders arbetslivserfarenhet eller eftergymnasiala studier inom relevant IT-område (utförligare förkunskapskrav finns beskrivet för varje utbildning)
  • 20% av platserna till en YH-utbildning kan erbjudas den som ej är fullt behörig men bedöms kunna klara studierna och arbeta inom området.

För tillträde till Campus Mölndals korta pedagogiska utbildning krävs;

Hur lång är en kort YH-utbildning?

Campus Mölndals korta IT-utbildningar är mellan 8 - 12 veckor.

Samtliga korta utbildningar som Campus Mölndal erbjuder är utformade för att möjliggöra heltidsarbete parallellt med studier.

Vem riktar sig utbildningen till?

Målgruppen för våra korta IT-utbildningar är personer som redan arbetar inom IT-branschen, eller den som är nyutexaminerad från högskola eller yrkeshögskola och ännu inte kommit ut i arbete. Utbildningarna ger en efterfrågad spetskompetens som efterfrågas av arbetslivet.

Målgruppen för vår korta pedagogiska utbildning riktar sig till förskollärare som vill kompetensutveckla sig inom ledarskap.

CSN

Du är berättigad att söka studiemedel. Så snart du blivit antagen kan du söka studiemedel hos CSN.

Kontakt

Våra utbildningar är öppna både för företag som vill kompetensutveckla sina medarbetare eller för privatpersoner som vill anmäla sig själva. All utbildning inom yrkeshögskolan är kostnadsfri.

Sandra Hahn
Utbildningsledare Yrkeshögskola (YH)
Korta utbildningar inom IT
0790-60 79 38
sandra.hahn@molndal.se

EGET ANSVAR

Jag har läst flera olika kurser på Campus Mölndal och har trivts sedan första dagen. Ansvaret för att lära sig ligger på oss elever och gör också att man vill lära sig mera och studera vidare.

Alen Bejatovic

Dela på:

Senast uppdaterad