Yrkesutbildning

Vill du studera till ett yrke och läsa en utbildning där du får praktisk erfarenhet? Då kan en gymnasial yrkesutbildning vara hur du når ditt mål.

I en yrkesutbildning får du kunskaper och färdigheter som du behöver för att arbeta inom ett visst yrke. Under tiden du studerar så ingår praktik och hur lång din utbildningstid är beror på vilken utbildning du läser.

En yrkesutbildning passar dig som har behov av eller vill byta yrkesbana. Du kan även läsa utbildningen om du saknar gymnasieutbildning eller om du vill komplettera din yrkesutbildning.

Sök till en utbildning

Klicka på den utbildning du vill söka till i huvudmenyn. När utbildningen är sökbar kan du gå vidare till kurskatalogen där du gör din ansökan.

Håll utkik på GRvuxs hemsida för information om kommande starter och ansökningsperioder.

Du kan söka en yrkesutbildning hos Campus Mölndal om du:

  • Är minst 20 år (från och med den 1 juli det år du fyller 20 år)
  • Är folkbokförd i Mölndals kommun
  • Uppfyller de förkunskapskrav som gäller för den utbildning du är intresserad av

Du kan söka till en gymnasial yrkesutbildning på GRvux om du:

  • Är minst 20 år (från och med den 1 juli det år du fyller 20 år)
  • Är folkbokförd i en av Göteborgsregionens 13 kommuner
  • Uppfyller de förkunskapskrav som gäller för den utbildning du är intresserad av

Beroende på vilken utbildning du söker kan du behöva vissa förkunskaper för att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Du kan idag söka yrkesutbildningar på gymnasial nivå i hela Göteborgsregionen. Detta gäller även ifall utbildningen anordnas i en annan kommun än den du bor i. Det är samarbetsavtalet mellan 13 kommuner i Göteborgsregionen som gör det möjligt för oss att erbjuda dig ett bredare utbud av yrkesutbildningar.

Om din ansökan godkänns kan du bli kallad till intervju. Intervjun är andra steget i vårt urval och här ser vi om utbildningen passar dig. Om du blir antagen får du en kallelse till kursstarten. Om du ansöker till en utbildning med språkstöd får du stöd i svenska språket (yrkessvenska).

Är ni intresserade av att samarbeta med oss och kan erbjuda en praktikplats för våra elever som läser lärlingsutbildningar?

Läs mer och gör en intresseanmälan på vår sida för företag.

Vill du ha mer information eller ha hjälp med att ansöka? Då kan du kontakta vägledningen på Campus Mölndal.

Vägledning Campus Mölndal
Brogatan 9
431 30 Mölndal
031-315 10 14
campus@molndal.se

JOBB DIREKT

Det bästa med Campus Mölndal är att kunna läsa en yrkesutbildning på heltid en kort period och sedan är man färdig och kan börja arbeta direkt.

Linda Sundstedt

Dela på:

Senast uppdaterad