Helpdesktekniker

Har du ett starkt IT-intresse och en stor servicemedvetenhet? Den här utbildningen är för dig som vill arbeta med att lösa problem, utföra felsökningar och åtgärda fel, både självständigt och i samarbete med andra.

Helpdeskteknikerns huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge användare IT-support via telefon, mejl och onsite. Du är oftast den första kontakten kunder har i ett IT-supportärende. Utbildningen ska även leda till att du utvecklar din förmåga att möta och kommunicera med kunder och uppdragsgivare på ett serviceinriktat och kvalitetsmedvetet sätt.

  • Längd 400 poäng
  • Studietakt 100%
  • Studieort Mölndal

Arbetsplatsförlagt lärande

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL) i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din APL på kvällar och helger. Du får vara beredd på att din APL -plats kan ligga långt från din bostad.

APL-perioden är fyra veckor sammanhängande och genomförs under hösten 2020.

Utbildningens innehåll

Du kommer under utbildningen bland annat få kunskaper och färdigheter inom:

  • IT-support
  • Ärendehantering
  • Nätverkskomponenter
  • Nätverkstjänster

Behörighetskrav

För att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningens innehåll bör du behärska både svenska och engelska i tal och skrift samt ha god datavana. Datavana är en fördel.

Informationsmöte

Du som kan bli aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte före antagning där du får veta mer om utbildningen och de olika yrkesområdena du kan arbeta inom. Du måste delta i informationsmötet för att kunna bli antagen till kurspaketet.

Kontakt

För frågor kring ansökan och antagning kontakta Vägledning Campus Mölndal.

Vägledning Campus Mölndal
Göteborgsvägen 19
431 30 Mölndal
031-315 10 14
campus@molndal.se

Är du intresserad av mer information kring utbildningen? Kontakta då utbildningsansvarig.

Jonas Rydenstam
GRvux-utbildningar
Utbildningsledare/ studie- och yrkesvägledare
031-315 10 13
jonas.rydenstam@molndal.se

Joakim Ryttsén
Rektor Skolenhet 1
Gymnasial vuxenutbildning
Yrkesutbildning på gymnasial nivå
031-315 31 80
joakim.ryttsen@molndal.se

EGET ANSVAR

Jag har läst flera olika kurser på Campus Mölndal och har trivts sedan första dagen. Ansvaret för att lära sig ligger på oss elever och gör också att man vill lära sig mera och studera vidare.

Alen Bejatovic

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-09-15 09.27