Lärlingsutbildningar
Vill du få aktuella yrkeskunskaper och lära dig om den senaste tekniken i branschen? Det bästa sättet är att utbilda dig som lärling.
Som lärling på Campus Mölndal blir du en del av vårt Lärlingscentrum. Här studerar du en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. På arbetsplatsen har du en handledare och på skolan har du en yrkeslärare som båda följer dig genom hela din utbildning. Varje utbildning börjar med en orienteringskurs på 2-4 veckor. Under denna tid bestäms det om du blir antagen.
På din lärlingsutbildning får du förståelse för yrket. Du får arbeta både praktiskt och teoretiskt. Du får in en fot i företaget, du blir en del av arbetslaget och du får nätverka med viktiga kontakter inom branschen.
Kan jag söka en lärlingsutbildning?
Du kan söka en lärlingsutbildning om du:
- Är minst 20 år (från och med den 1 juli det år du fyller 20 år)
- Är folkbokförd i en av Göteborgsregionens 13 kommuner
Beroende på vilken utbildning du söker kan du behöva vissa förkunskaper för att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen.
Hur lång är en lärlingsutbildning?
Lärlingsutbildningarna varierar mellan 5 och 18 månader (400-1600 poäng). Hur länge du studerar beror på vilken utbildning du väljer att läsa.
Hur och när kan jag söka?
När utbildningen är sökbar söker du utbildningen via GRvuxs kurskatalog.
Där kan du ansöka till samtliga GRvux-utbildningar. Du hittar även ytterligare information om utbildningarna på hemsidan.
Hur vet jag om jag blir antagen?
Om din ansökan godkänns kan du bli kallad till intervju. Intervjun är andra steget i vårt urval och här ser vi om utbildningen passar dig. Om du blir antagen får du en kallelse till en orienteringskurs. Har du ett annat modersmål än svenska får du stöd i svenska språket (yrkessvenska).
Övrig viktig information
För vissa av våra utbildningar måste du visa ett utdrag ur belastningsregistret. Det är först när du blivit antagen som du behöver visa detta utdrag. Du beställer ditt utdrag hos Polisen.
Vi arbetar med olika aktörer från arbetsmarknaden i våra yrkesutbildningar. Det innebär att utbildningen anpassas efter marknadens behov. Under din utbildning kommer du följa din handledares arbetstider vilket kan innebära att du behöver arbeta helger och kvällar.
Studietakt
Studierna är på heltid.
CSN
För lärlingsutbildningar är du berättigad att söka studiemedel. Du ansöker om studiemedel hos CSN.
Kontakt
Elever
Är du elev och har frågor kring våra utbildningar är du välkommen att skicka dem till
Campus Mölndal
Krokslätts Fabriker 12 A
431 37 Mölndal
031-315 31 30
campus@molndal.se
Företag
Är du företagare och vill veta mer om våra lärlingsutbildningar, vill erbjuda lärlingsplatser eller diskutera dina kompetensbehov är du välkommen att kontakta ansvarig rektor för utbildningarna.
Tina Chavoshi Alizadeh
Rektor Skolenhet 3
Uppdragsutbildningar
Lärlingsutbildningar
Externa utbildningsanordnare
031-315 10 07
tina.chavoshi-alizadeh@molndal.se
Nicoleta Tudoran
Lärlingssamordnare
0790-60 59 06
nicoleta.tudoran@molndal.se

84%
FÅR JOBB EFTER
VO-EXAMEN
81%
AV SFI-ELEVERNA REKOMMENDERAR OSS
100%
BEHÖRIGA
LÄRARE