Lärlingsutbildningar

Vill du få aktuella yrkeskunskaper och lära dig om den senaste tekniken i branschen? Det bästa sättet är att utbilda dig som lärling.

Som lärling på Campus Mölndal blir du en del av vårt Lärlingscentrum. Här studerar du en yrkesutbildning där minst 70 procent av undervisningen sker på en arbetsplats. På arbetsplatsen har du en handledare och på skolan har du en yrkeslärare som båda följer dig genom hela din utbildning. Varje utbildning börjar med en orienteringskurs på 2-4 veckor. Under denna tid bestäms det om du blir antagen.

På din lärlingsutbildning får du förståelse för yrket. Du får arbeta både praktiskt och teoretiskt. Du får in en fot i företaget, du blir en del av arbetslaget och du får nätverka med viktiga kontakter inom branschen.

Arrow-right

Du kan söka en lärlingsutbildning om du:

  • Är minst 20 år (från och med den 1 juli det år du fyller 20 år)
  • Är folkbokförd i en av Göteborgsregionens 13 kommuner

Beroende på vilken utbildning du söker kan du behöva vissa förkunskaper för att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Lärlingsutbildningarna varierar mellan 5 och 18 månader (400-1600 poäng). Hur länge du studerar beror på vilken utbildning du väljer att läsa.

När utbildningen är sökbar söker du utbildningen via GRvuxs kurskatalog.

Där kan du ansöka till samtliga GRvux-utbildningar. Du hittar även ytterligare information om utbildningarna på hemsidan.

Om din ansökan godkänns kan du bli kallad till intervju. Intervjun är andra steget i vårt urval och här ser vi om utbildningen passar dig. Om du blir antagen får du en kallelse till en orienteringskurs. Har du ett annat modersmål än svenska får du stöd i svenska språket (yrkessvenska).

För vissa av våra utbildningar måste du visa ett utdrag ur belastningsregistret. Det är först när du blivit antagen som du behöver visa detta utdrag. Du beställer ditt utdrag hos Polisen.

Vi arbetar med olika aktörer från arbetsmarknaden i våra yrkesutbildningar. Det innebär att utbildningen anpassas efter marknadens behov. Under din utbildning kommer du följa din handledares arbetstider vilket kan innebära att du behöver arbeta helger och kvällar.

Studierna är på heltid.

För lärlingsutbildningar är du berättigad att söka studiemedel. Du ansöker om studiemedel hos CSN.

CSN - Ansök om studiemedel


Elever

Är du elev och har frågor kring våra utbildningar är du välkommen att skicka dem till

Campus Mölndal
Krokslätts Fabriker 12 A
431 37 Mölndal
031-315 31 30
campus@molndal.se

Företag

Är du företagare och vill veta mer om våra lärlingsutbildningar, vill erbjuda lärlingsplatser eller diskutera dina kompetensbehov är du välkommen att kontakta ansvarig rektor för utbildningarna.

Tina Chavoshi Alizadeh
Rektor Skolenhet 3
Uppdragsutbildningar
Lärlingsutbildningar
Externa utbildningsanordnare
031-315 10 07
tina.chavoshi-alizadeh@molndal.se

Nicoleta Tudoran
Lärlingssamordnare
0790-60 59 06
nicoleta.tudoran@molndal.se

Lärling-Hotell-servering

Dela på:

Senast uppdaterad