IT-support/servicedesktekniker

Är du intresserad av IT, service och teknik? Med den här utbildningen får du de kompetenser som krävs för att på ett professionellt sätt arbeta med ärenden i en teknisk IT-miljö.

 • Längd 980 poäng
 • Studietakt 100%
 • Studieort Mölndal
 • Utbildningsform Lärling

Under utbildningen

Utbildningen leder till att du utvecklar din förmåga att möta och kommunicera med kunder och uppdragsgivare på ett serviceinriktat och kvalitetsmedvetet sätt. Du ges möjlighet att utveckla din förmåga att uttrycka dig både skriftligt och muntligt samt att dokumentera ditt arbete. Utbildningen kommer varvas med praktiska, teoretiska och laborativa moment.

Arbetsplatsförlagt lärande, apl

Det ingår arbetsplatsförlagt lärande, apl, i utbildningen. Arbetsförlagt lärande innebär att du är på en arbetsplats och genomför en del av utbildningen där. Du får en handledare som stöttar dig och du följer handledarens arbetstider. Det kan betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din apl på kvällar och helger. Du får vara beredd på att din apl-plats kan ligga långt från din bostad. Apl-perioden består av minst 70% av utbildningstiden.

Kurser

 • Orienteringskurs 80 poäng
 • Datorteknik 1a 100 poäng
 • Nätverksteknik 100 poäng
 • Nätverksadministration 100 poäng
 • Service och reparationsarbete 100 poäng
 • Dator och nätverksteknik 100 poäng
 • Servicekunskap 100p
 • Telefon- och internetservice 100 poäng
 • Teknik specialisering 100 poäng
 • Nätverksäkerhet 100 poäng

Efter utbildningen

Utbildningen leder till kompetens som IT-supporttekniker där huvudsakliga arbetsuppgifter är att ge användare IT-support onsite, via telefon, mejl och remote på 1-2:nd line nivå.

Behörighet

För att du ska kunna tillgodogöra dig utbildningens innehåll bör du behärska det svenska och engelska språket i tal och skrift samt ha god datorvana. Du är behörig att läsa utbildningen om du saknar de kunskaper utbildningen syftar att ge och bedöms kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Från ansökan till antagning

Om din ansökan godkänns kan du bli kallad till intervju. Om du blir antagen får du en kallelse för att börja med en orienteringskurs på 80 poäng. Har du ett annat modersmål än svenska kommer du att få stöd i svenska språket (yrkessvenska).

Viktig information

Datavana är en fördel. Undervisning med i huvudsak engelskspråkig lärare kan förekomma. Kostand för kurslitteratur ligger mellan 1000-1500 kr. Ytterligare kostnader kan förekomma för den som vill certifiera sina kunskaper, vilket är frivilligt.

Vi sammarbetar med med representanter från arbetsmarknaden i våra yrkesutbildningar. Utbildningen anpassas utifrån arbetsmarknadens kompetensbehov. Du följer handledarens arbetstider på lärlingsplatsen vilket kan innebära arbete helger och kvällar.

Informationsmöte

Du som blir aktuell för utbildningen kallas till ett obligatoriskt informationsmöte före antagningen där du får veta mer om utbildningen och de olika yrkesområdena du kan arbeta inom. Du måste delta i informationsmötet för att kunna bli antagen till kurspaketet.

Studietakt

Heltid

CSN

Du är berättigad att söka studiemedel. Sök studiemedel hos CSN

Kontakt

För mer information kontakta:

Vägledning Campus Mölndal
Göteborgsvägen 19
431 30 Mölndal
031-315 10 14
campus@molndal.se

Arrow-right

EGET ANSVAR

Jag har läst flera olika kurser på Campus Mölndal och har trivts sedan första dagen. Ansvaret för att lära sig ligger på oss elever och gör också att man vill lära sig mera och studera vidare.

Alen Bejatovic

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-09-21 11.34