Yrkesutbildningar - Samarbeta med oss

Är ert företag i behov av kompetensförsörjning? Är ni företaget som ser den ömsesidiga nyttan med att erbjuda en praktikplats?

Då är ett samarbete med Campus Mölndal något för er. Att utbilda sig som inom en yrkesutbildning är det bästa sättet att ta del av aktuella yrkeskunskaper och den senaste tekniken i branschen. Du är med och formar din kanske framtida medarbetare och lär ut denne om den kultur du vill ha på din arbetsplats. Det arbetsplatsförlagda lärandet (APL) är på cirka 15 procent av utbildningslängden.

Yrkesutbildningar i samarbete med näringslivet är något som verkligen är på gång i hela landet. Arbetsmarknaden är i förändring och behovet av kompetens ökar vilket har gjort att Skolverket inspirerar till dessa initiativ med APL.

Du kan också samarbeta med oss genom att erbjuda en praktikplats för elever på våra lärlingsutbildningar.

Urval

Om elevernas ansökan godkänns kan de bli kallade på en intervju. Som företag blir ni erbjudna till utbildningsstarten för att presentera ert företag, er profil och vilken värdegrund ni värnar om. På detta sätt kan ni lära känna de antagna eleverna och det hjälper skolan att kunna matcha rätt elev till rätt arbetsplats.

Elever med ett annat modersmål kommer att få undervisning i svenska språket samt branschsvenska.

Campus Mölndal kan utbilda till APL-handledare om önskemål finns.

Handledning

På arbetsplatsen har eleven en handledare. Bara den som har nödvändiga kunskaper och erfarenheter för uppdraget och som i övrigt anses vara lämplig får anlitas som handledare.

Handledaren ska kunna ges möjlighet att genomföra den webbaserade handledarkursen på Skolverkets hemsida. Arbetsgivaren får 3 500kr per uppvisat intyg på slutförd kurs gällande en eller flera elever med samma handledare.

Utbildningsutbud

Vi har yrkesutbildningar inom många olika branscher där det finns möjlighet för ert företag att samarbeta med oss. Nästa utbildningsstart är 10 januari 2021 inom följande utbildningar:

  • Barnskötarutbildning med och utan språkstöd (47 veckor)
  • Nätverks- och systemtekniker (53 veckor)
  • Undersköterska med och utan språkstöd (73 veckor)

Är du intresserad av att samarbeta med oss eller vill veta mer om denna möjlighet? Fyll i intresseanmälan nedan eller kontakta oss för mer information.

Campus Mölndal
Krokslätts Fabriker 12 A
431 37 Mölndal
031-315 31 30
campus@molndal.se

En man sitter framför en datorskärm på sin arbetsplats.

Dela på:

Senast uppdaterad