Vård och omsorg med språkstöd

Är du intresserad av människors hälsa? Vill du läsa till ett yrke där du behövs samtidigt som du får hjälp med det svenska språket?

Då är Campus Mölndals vård- och omsorgsutbildning definitivt något för dig. Utbildningen ger dig kompetens att arbeta inom en mängd olika områden i vårdsektorn. Mölndals stad har även en jobbgaranti för elever som slutför utbildningen.

  • Längd 2370 poäng, 4 terminer
  • Studietakt 100%
  • Studieort Mölndal
  • Studiemedel Du är berättigad att söka studiemedel.

Din utbildning börjar med att du läser yrkessvenska och svenska som andraspråk för att du ska få en god grund inför vård- och omsorgskurserna. Sedan läser du kurser inom vård och omsorg samtidigt som du fortsätter lära dig det svenska språket.

På utbildningen får du kunskaper och kompetenser som behövs för att arbeta inom vård- och omsorg. Detta betyder att du i framtiden kan arbeta inom hälso- och sjukvård och äldreomsorgen. Men du kommer även ha kompetens för att jobba bland psykiatriska verksamheter eller verksamheter för personer med funktionsvariationer.

Under dina studier får du kunskap om och färdighet i vård, omvårdnad och omsorg. Du läser bland annat kurser i vård- och omsorgsarbete, medicin och psykologi.

Utbildningen har både teoretiska och praktiska moment. Teorin består till störst del av föreläsningar och grupparbeten. Din praktik består av arbetsförlagt lärande (APL). De teoretiska kurserna varvas med dina APL-perioder.

Om du saknar betyg någon av följande kurser kommer du få möjlighet att läsa dem som en del i utbildningen.

  • Samhällskunskap 1a1
  • Svenska 1
  • Svenska som andraspråk 1

I din yrkesutbildning ingår praktik. Arbetsförlagt lärande innebär just att du är på en arbetsplats och genomför en del av din utbildning där. Under din utbildning får du följa en handledare som stöttar dig. Du kommer att följa din handledares arbetstider vilket kan innebära att du behöver arbeta helger och kvällar. Du kan även behöva arbeta tidigt på morgonen. Du får vara beredd på viss restid till din APL-plats.

Campus Mölndal är ett certifierat Vård- och omsorgscollege. Detta innebär en kvalitetsgaranti både för dig som studerar men även för arbetsgivaren. Om du slutför din utbildning med godkända betyg i alla kurser kommer du att bli diplomerad undersköterska.

Vill du veta mer om vad ett Vård- och omsorgscollege innebär? Läs mer via länken nedan.

För att du ska kunna läsa denna utbildning behöver du:

  • ha lägst betyg E i kursen SFI D eller motsvarande kunskaper i svenska
  • inte vara klar med svenska som andraspråk på grundläggande nivå

  • ha förutsättningar att läsa en yrkesutbildning i kombination med studier i SFI/svenska som andraspråk

Är du intresserad av mer information kring utbildningen? Kontakta oss via formuläret nedan.

GILLAR ATT TRÄFFA MÄNNISKOR

Jag vill få kunskap och lära mig mycket om hur jag kan hjälpa människor. Att studera med språkstöd hjälper mig att lära mig hur jag ska kommunicera på bra svenska i mitt arbete.

Adellars

Dela på:

Senast uppdaterad