Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

Vård- och omsorgsutbildning

Har du ett stort intresse för människor och förmåga att sätta dig in i andras situation? Mölndals stad erbjuder jobbgaranti till dig som har avslutat vård-och omsorgsutbildningen på Campus Mölndal.

Jobbgarantin innebär att du får en provanställning under sex månader som undersköterska eller stödassistent i Mölndal. Dessutom finns möjligheter till praktik, feriearbete, sommarjobb och extrajobb under utbildningen.

Du ska ha avslutat grundskolan och/eller svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande. Ta gärna kontakt med studie- och yrkesvägledarna för mer information. Utbildningen innehåller ca 1100 poäng som är gemensamma och sedan väljer du en inriktning på 300 poäng. Det finns fyra olika inriktningar:

  • Äldreomsorg
  • Psykiatri
  • Funktionshinder
  • Sjukvård

Utbildningen startar två gånger per år (januari och augusti). Efter avslutad utbildning kan du få ett diplom. Kontakta studievägledarna för mer information om vad som gäller.

För mer information:


Arbetar du redan i äldreomsorgen eller med personer med funktionshinder?

Då kan du söka Vård och omsorgsutbildning med inslag av validering. För att kunna söka utbildningen ska du ha arbetat inom äldreomsorg eller funktionshinder i minst ett år under de tre senaste åren. Validering innebär att dina kunskaper bedöms och värderas vilket kan ge dig ett intyg eller betyg. Du studerar en dag i veckan och kan arbeta 75 - 80% under tiden.

Kontakta studievägledarna för mer information.

JOBB DIREKT

Det bästa med Campus Mölndal är att kunna läsa en yrkesutbildning på heltid en kort period. Sedan är du färdig och kan börja arbeta.

Linda Sundstedt, 2017

image/svg+xml symboler

SAMARBETE

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-02-19 13.44

84%

FÅR JOBB EFTER
VO-EXAMEN

81%

AV SFI-ELEVERNA REKOMMENDERAR OSS

100%

BEHÖRIGA
LÄRARE