Vård- och omsorgsutbildning

Är du intresserad av människors hälsa? Vill du arbeta i ett yrke där du behövs?

Då är Campus Mölndals vård- och omsorgsutbildning definitivt något för dig. Utbildningen ger dig kompetens att arbeta inom en mängd olika områden i vårdsektorn. Mölndals stad har även en jobbgaranti för elever som slutför utbildningen.

  • Längd 1 500 poäng, tre terminer
  • Studietakt 100%
  • Studieort Mölndal

På utbildningen får du kunskaper och kompetenser som behövs för att arbeta inom vård- och omsorg. Detta betyder att du i framtiden kan arbeta inom hälso- och sjukvård och äldreomsorgen. Men du kommer även ha kompetens för att jobba bland psykiatriska verksamheter eller verksamheter för personer med funktionsvariationer.

Under dina studier får du kunskap om och färdighet i vård, omvårdnad och omsorg. Du läser bland annat kurser i vård- och omsorgsarbete, medicin och psykologi.

Utbildningen har både teoretiska och praktiska moment. Teorin består till störst del av föreläsningar och grupparbeten. Din praktik består av arbetsförlagt lärande (APL). De teoretiska kurserna varvas med dina APL-perioder.

Om du saknar betyg någon av följande kurser kommer du få möjlighet att läsa dem som en del i utbildningen.

  • Samhällskunskap 1a1
  • Svenska 1
  • Svenska som andraspråk 1

I din yrkesutbildning ingår praktik. Arbetsförlagt lärande innebär just att du är på en arbetsplats och genomför en del av din utbildning där. Under din utbildning får du följa en handledare som stöttar dig. Du kommer att följa din handledares arbetstider vilket kan innebära att du behöver arbeta helger och kvällar. Du kan även behöva arbeta tidigt på morgonen. Du får vara beredd på viss restid till din APL-plats.

Campus Mölndal är ett certifierat Vård- och omsorgscollege. Detta innebär en kvalitetsgaranti både för dig som studerar men även för arbetsgivaren. Om du slutför din utbildning med godkända betyg i alla kurser kommer du att bli diplomerad undersköterska.

Vill du veta mer om vad ett Vård- och omsorgscollege innebär? I länken nedan kan du läsa mer.

För att kunna läsa denna utbildning behöver du ha godkänt i följande kurser på grundläggande nivå eller motsvarande:

  • Svenska eller svenska som andraspråk

Har du redan erfarenhet av att arbeta inom vården och vill ha en formell utbildning? Då kan du läsa en valideringsutbildning på Campus Mölndal. Med denna utbildning kan du synliggöra dina kunskaper och erfarenheter och få dem formellt dokumenterade. Detta ger dig även möjligheten att kombinera arbete med studier och att forma din egen studietakt. I utbildningen kan du välja vilken fördjupning som du vill inrikta dig på.

När yrkesutbildningen är sökbar gör du en ansökan via Alvis kurskatalog.

Du hittar även ytterligare information om utbildningarna på hemsidan.

För övriga frågor kring ansökan och antagning kontakta Vägledning Campus Mölndal.

Vägledning Campus Mölndal
Göteborgsvägen 19
431 30 Mölndal
031-315 10 14
campus@molndal.se

Du är berättigad att söka studiemedel. Du ansöker om studiemedel hos CSN.

Är du intresserad av mer information kring utbildningen? Kontakta då utbildningsansvarig.

Joakim Ryttsén
Rektor Skolenhet 1
Gymnasial vuxenutbildning
Yrkesutbildning på gymnasial nivå
031-315 31 80
joakim.ryttsen@molndal.se

FRIHET OCH EGET ANSVAR

Alla som är här är motiverade och då blir det en annan stämning i klassrummet. Lärarna ger dig mycket frihet och eget ansvar. Det tycker jag är bra.

Ellinor

SAMARBETE

Dela på:

Senast uppdaterad