Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Webbutvecklare

Är du intresserad av webbutveckling och vill arbeta i framtidens mest attraktiva bransch?

Under de närmaste fem åren kommer det behövas ytterligare 70 000 medarbetare inom IT-sektorn. Med den här utbildningen till Webbutvecklare får du de kompetenser som krävs för att på ett professionellt sätt skapa nya eller vidareutveckla befintliga webbapplikationer med de senaste teknikerna.

Snabbfakta

 • Start augusti 2019
 • Längd 950 poäng, aug 2019-juni 2020
 • Studietakt 100%
 • Studieort Mölndal
 • Antal platser 20 st
 • APL 7 veckor (praktik)

Under utbildningen

Utbildningen till webbutvecklare på Campus Mölndal är både teoretisk och praktisk. Under utbildningen kommer du att lära dig bland annat Agil projektledning, webbutveckling i både HTML, CSS, JavaScript och PHP. Du kommer även få bekanta dig med webbinnehålls­hanteringssystem, CMS-system, som Drupal och Wordpress.

Då du i din framtida yrkesroll kommer ha kontakt med både kunder och uppdragsgivare så kommer du även under utbildningen att lära dig att vara serviceinriktad på ett kvalitetsmedvetet och professionellt sätt. Branschen ser gärna att du är driven, tar eget ansvar och är nyfiken på de nya tekniker som kommer. På utbildningen Webbutvecklare kommer även gästföreläsare från branschen ge dig input på teknikförändringar och kompetensbehov.

Under din studietid ingår det arbetsplatsförlagt lärande, APL. Det innebär att du under delar av din utbildning kommer vara på en arbetsplats. På arbetsplatsen får du en handledare som stöttar dig. Under din APL följer du handledarens arbetstider, det kan alltså betyda att du börjar tidigt på morgonen eller gör din APL på kvällar och helger, samt att din APL-plats kan vara belägen en bit från din bostad.

Kurser som du läser

 • Webbutveckling 1, 100 poäng
 • Digitalt skapande 1, 100 poäng
 • Gränssnittsdesign, 100 poäng
 • Programmering 1, 100 poäng
 • ORK Data 50 poäng
 • Webbutveckling 2, 100 poäng
 • Webserverprogrammering 1, 100 poäng
 • Digitalt skapande 2, 100 poäng
 • Webbutveckling 3, 100 poäng
 • Teknik specialisering, 100 poäng

Efter utbildningen

När du läst färdigt utbildningen Webbutvecklare på Campus Mölndal kan du jobba som till exempel Frontend-utvecklare, webbdesigner eller webbutvecklare. Ditt arbete kommer sannolikt innefatta både små och stora projekt i olika team och självständigt.

Efter den här utbildningen kommer du ha kunskaper att arbeta med design och att skapa användarvänliga hemsidor som är anpassade för olika webbläsare och plattformar.

Är du behörig att söka?

För att du på ett bra sätt ska kunna tillgodogöra dig utbildningens innehåll bör du behärska svenska och engelska språket i tal och skrift samt ha goda kunskaper inom matematik. Du bör även ha god datorvana och behärska till exempel Office-paketet. Har du en känsla för design och gillar kreativa utmaningar ökar förutsättningarna att genomföra utbildningen med gott resultat.

Utvecklingen av nya arbetsmetoder är snabb i branschen och förutsätter att du är beredd på att bredda ditt kunnande när så krävs.

Ansökan

Ansökan är stängd. Det går inte längre att söka den här utbildningen.

Kontakt

För frågor kring ansökan och antagning kontakta Vägledning Campus Mölndal.

Vägledning Campus Mölndal
Göteborgsvägen 19
431 30 Mölndal
Telefon expedition: 031-315 10 14
vagledning.campus@molndal.se

Har du specifika frågor gällande utbildningen?

Är du intresserad av mer information kring utbildningen? Kontakta då utbildningsansvarig.

Rickard Hagerberg
Verksamhetsutvecklare
0700-32 68 52
rickard.hagerberg@molndal.se

Joakim Ryttsén
Rektor Skolenhet 1
Gymnasial vuxenutbildning
Yrkesutbildning på gymnasial nivå
031-315 31 80
joakim.ryttsen@molndal.se

Ansökan

Ansökan är stängd. Det går inte längre att söka den här utbildningen.

EGET ANSVAR

Jag har läst flera olika kurser på Campus Mölndal och har trivts sedan första dagen. Ansvaret för att lära sig ligger på oss elever och gör också att man vill lära sig mera och studera vidare.

Alen Bejatovic, 2017

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-03-23 13.28

84%

FÅR JOBB EFTER
VO-EXAMEN

81%

AV SFI-ELEVERNA REKOMMENDERAR OSS

100%

BEHÖRIGA
LÄRARE