Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Mölndals stads startsida

Dans

Under 2018 gjorde Mölndals stad en satsning för att sprida danskonsten i kommunen. Under året hade Mölndal nämligen en egen kommunkoreograf. Det var danskompaniet Embla dans & teater som fick uppdraget att på olika sätt arbeta med dans, rörelse och koreografi runt om i kommunen.

En av Emblas dansare vid en orange stege. Foto: Embla dans & teater

Mölndals stad var pilotkommun i Västra Götaland inom projektet KOKO – Kommunkoreograf. Under ett år lät danskompaniet Embla dans & teater dansen genomsyra hela kommunen och synliggöra danskonsten på olika sätt

Dans på plats

Under 2018 har Embla dykt upp på både väntade och oväntade platser runt om i kommunen och Mölndalsborna har fått möjlighet att uppleva dans och rörelse både som publik och som deltagare. De har bland annat hållit i dansworkshops med olika grupper, gjort nedslag med dans i matbutiker och på tågperronger och dansat på flera av Mölndals större evenemang.

Mölndalsdansen

Under året har Embla också samlat på sig rörelser i ett rörelsebibliotek. Vilken rörelse skulle du dela med dig av? Det gick att låna ut rörelser när man träffade Embla på plats, eller genom att tagga dina bilder i sociala medier med #rörelsebiblioteketmölndal.

Embla avslutade året som kommunkoreograf den 26 januari 2019 och 23 februari 2019 genom att bjuda in till dansfest i gallerian, där alla fick vara med och dansa #mölndalsdansen!

Lär dig dansa Mölndalsdansen!

Spana in koreografin till Mölndalsdansen. Under #mölndalsdansen på Instagram hittar du även en långsam version.

Om Embla dans & teater

Embla är ett danskompani som skapar, spelar och turnerar med dansföreställningar för alla åldrar, i Sverige och världen. Främst riktas Emblas verksamhet till barn och unga, men de arbetar också mycket dansfrämjande. Embla har varit aktiva i över 25 år och har stor erfarenhet av att möta publik, barngrupper och att skapa platsspecifika föreställningar.

Mer om projektet

KOKO/kommunkoreograf är ett utvecklingsprojekt för att stärka och utveckla strukturer för dansresidens i kommuner. Projektet är initierat av DIS, Dans i Stockholms stad och län, och genomförs med finansiellt stöd av Statens kulturråd.

I Västra Götalandsregionen var Mölndal pilotkommun och projektet delfinansierades av Mölndals stad och Kultur i Väst. I Mölndal gick projektet under namnet PÅ plats.


Kontakt

Embla dans & teater
0705-61 62 64
info@embladans.se
www.embladans.se

Åsa Tollbom
Enhetschef konst och kultur
Kultur- och fritidsförvaltningen
031-315 16 28
asa.tollbom@molndal.se

Hjälpte den här informationen dig?

|

Dela på:

Senast uppdaterad 2020-04-14 08.57