Kort intervju med en av våra elever

Vi avslutar veckan med en kort intervju med Hanna, som är en av alla våra helgrymma elever på skolan.

Hej Hanna! Varför valde du att läsa på Franklins gymnasium?

Att skolan låg nära mitt hem var viktigt för mig, men jag valde också Franklins mycket tack vare samarbetet med AstraZeneca. Jag hade varit på sommarforskarskola med Unga Forskare, vilket gjorde att Franklins kändes som ett bra val.

Vilket program läser du och varför valde du det?

Jag läser Naturvetenskapsprogrammet men det var faktiskt inte helt självklart för mig att göra det. Jag hade egentligen tänkt läsa Teknik, men jag gillar ju språk och ville fortsätta läsa spanska på gymnasiet så jag valde Natur ändå. Något tekniskt kan jag ju läsa ändå lite senare i livet, tänker jag.

Kan du berätta lite om hur du har det på skolan?

Alltså, det är verkligen en jättefin stämning i klassen. Alla gillar varandra och alla pratar med alla. På lektionerna är det studiero och det är viktigt för det är ju då som man lär sig mest. Lärarna är superbra och jag gillar att de alltid bjuder in till diskussion och till att ställa frågor. Jag känner verkligen att det påverkar inlärningen positivt.

Vad tycker du är det bästa med din skola?

Det är svårt att välja en sak, när det finns så mycket som är bra! Men kanske att lektionerna är långa. Det gör att jag hinner förstå vad vi pratar om på lektionerna. Det går också att fördjupa sig i ämnena vilket jag tycker är kul. Jag gillar också att lärarna är så engagerade för det gör oss elever mer intresserade. Man märker hur mycket de brinner för deras ämnen och det gör att man blir smittad av deras intresse. Det är också inspirerande att ha lärare med sådana bakgrunder, att de gjort så mycket innan de blev lärare!

Hur ser dina framtidsplaner ut?

Jag vet inte riktigt vad jag vill bli i framtiden, men det är kul och inspirerande med alla föreläsare från bland annat AstraZeneca som kommer till skolan. Jag tror det kan ge mig inspiration och vägledning till vad jag ska satsa på i framtiden!

Dela på:

Senast uppdaterad