Söktryck till Franklins i topp i regionen

Nu har samtliga niondeklassare i regionen fått sitt preliminära antagningsbesked. I år är 90 elever från 10 kommuner (!) preliminärt antagna till Franklins gymnasium inför hösten.

Vi är SÅ glada och stolta över att rekordmånga ungdomar söker till våra utbildningar. Faktum är att i år kvalar vårt söktryck in på plats åtta bland alla gymnasieskolor i regionen, fristående likväl som kommunala. Och räknas enbart de kommunala skolorna – ja då är söktrycket på en imponerande plats två, efter anrika Hvitfeldtska i Göteborg.

Lena Hellsten, Gymnasiechef i Mölndal berättar:

Det är väldigt roligt och resultatet av ett hårt arbete med att upprätthålla höga ambitioner och hög kvalitet på undervisningen. Både lärare och elever på skolan är verkligt engagerade och det är klart att sådant gör stor skillnad.

Att nå ut med information till sökande nior under pandemin har förstås varit utmanande, men rektor Maria Solérius förstod tidigt vikten av att öppna upp för enskilda samtal. Hon har varit fantastiskt bra på att möta intresserade elever och föräldrar i videomöten, chat och enskilda besök,

Nu ser vi fram mot att pandemin klingar av så att vi kan ta emot alla nya elever på plats i skolan i höst, avslutar Lena.


Dela på:

Senast uppdaterad