Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

FRANKLINS GYMNASIUM

Translate

Brev från vår gymnasiechef

Vi lever i en tid då det finns fantastiska möjligheter för våra ungdomar.

Ny kunskap inom t ex bioteknik och IT gör att vi kan bota sjukdomar och lösa problem som vi tidigare inte kunnat. För att detta ska vara möjligt även i framtiden behövs många duktiga och nyfikna unga som vill studera naturvetenskap och teknik.

Det som är speciellt med Franklins gymnasium är bland annat skolans inriktning på Life Science. Du som vill hjälpa till och förbättra liv och hälsa för både människa, djur och natur i framtiden, kommer att få många möjligheter att hålla motivationen uppe under hela studietiden. Vi kommer att göra intressanta studiebesök och ha gästföreläsare från Life Science-företag i regionen.

Det är en fantastisk möjlighet att få vara med och starta en ny gymnasieskola - och vi gör det med mycket höga ambitioner.

Jag har jobbat med skolledning och skolutveckling i 16 år och brinner för skola som ger elever möjligheter och livschanser. Som ny skola har vi alla möjligheter att göra bra och rätt från början. I vårt programråd som ska se till att skolan har rätt kvalitet finns representanter från både Life Science-branschen, universitetet och skolans elever. Våra lärare ges förutsättningar att bedriva bästa möjliga undervisning - som även anpassas för att ge skolans elever bästa möjliga förberedelse för vidare studier. Sist men inte minst, så knyter vi an till forskning i det vi gör. I vårt planeringsarbete har vi bland annat genomfört enkäter och intervjuer med högskolestudenter för att få reda på vad de tyckte var bra med sin gymnasieskola, vad de saknade - och vad de hade velat förbättra. Vi har också lyssnat in förväntningar och tankar från högstadieelever.

Nu är vi redo att träffa dig som planerar att läsa vidare efter gymnasiet och som vill vara säker på att få bästa möjliga förberedelse för detta. Välkommen att bygga framtid med oss.

Vi ser fram emot att träffas!

 Lena Hellsten,
Gymnasiechef i Mölndals stad

VILL DU LÄSA VÅR BROSCHYR?

image/svg+xml symboler
Ange bildtext

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-11-20 13.13

Kunskapsutbyte med forskare från AstraZeneca

"Genom att stötta Franklins gymnasium är vi på AstraZeneca med och inspirerar nästa generations forskare och specialister inom medicin och teknik. Ni behövs i framtiden för att vi tillsammans ska kunna fortsätta rädda liv och förbättra människors hälsa i hela världen."

Matti Ahlqvist, platschef AstraZeneca Göteborg