Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

FRANKLINS GYMNASIUM

Translate

Med sikte på kvalitet

Franklins gymnasium ska bli en ledande skola när det gäller undervisningens kvalitet, anknytning till forskning och förberedelse för högre studier. Du som elev ges alla förutsättningar att nå dina mål och bli förberedd för högre studier.

Vi har en ambitiös vision för Franklins gymnasium. Vi ska bli en ledande skola när det gäller undervisningens kvalitet, anknytning till forskning och förberedelse för högre studier. Och du som elev ska ges alla förutsättningar att nå dina mål och bli förberedd för högre studier. Studierna kommer stundtals att vara krävande, men med hjälp av undervisning i studieteknik och bra struktur ska vi hjälpa dig att lyckas. Ambitionen är att leverera undervisning utöver det vanliga som gör att du håller dig studiemotiverad under hela din utbildning. Du kommer att få jobba med teman, projektarbeten och laborationer som gör att du får förståelse för hur Life Science kan förbättra människors hälsa och liv, och du kommer att få träffa forskare och andra yrkesgrupper som kan inspirera dig i dina studier och hjälpa dig att komma fram till vad du vill jobba med senare i livet.

Lokaler

Skolan ligger i nyrenoverade och fräscha lokaler i kulturhuset Möllan (före detta biblioteket), i absolut närhet till Mölndals nybyggda stadskärna, ett stenkast från bra kommunikationer. Här finns studiero, utrymme för grupparbeten och trevliga umgängesytor i en avslappnad miljö.

Trivsel

Trivsel är förstås grundläggande. En aktiv elevkår får stort inflytande på skolan där stora möjligheter för gemenskap, trivsel och traditioner erbjuds.. Skolans ledning stöttar aktivt införandet av elevdriven verksamhet som exempelvis Science Clubs för dig som vill kunna fördjupa dig i ditt vetenskapliga intresse även efter ordinarie skoltid.

Kontinuerlig kvalitetsuppföljning

För att säkerställa att nivån på skolan håller högsta kvalitet, gör vi löpande övergripande kvalitetsuppföljningar av verksamheten. Vi vill dessutom att du är med och påverkar undervisningen så att den blir ännu bättre. Därför kommer du som elev att ha tillgång till digitala uppföljningsverktyg i klassrummet.

Kommunal stabil huvudman

Franklins gymnasium är en kommunal skola, vilket innebär att vi inte har några ägare som tar ut vinst från verksamheten. Hela elevpengen används istället för att göra intressanta studieresor, anställa fler lärare, investera i nya datorer – eller i något annat som gör skolan ännu bättre.

Vill du läsa vår broschyr som pdf?

image/svg+xml symboler
Ange bildtext

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-10-04 12.31

Kunskapsutbyte med forskare från AstraZeneca

"Genom att stötta Franklins gymnasium är vi på AstraZeneca med och inspirerar nästa generations forskare och specialister inom medicin och teknik. Ni behövs i framtiden för att vi tillsammans ska kunna fortsätta rädda liv och förbättra människors hälsa i hela världen."

Matti Ahlqvist, platschef AstraZeneca Göteborg