Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

Kön ringlade sig lång när dörrarna till växthuset öppnade.

Onsdagen den 14 december öppnade personal och elever dörrarna till växthuset för den årliga julmarknaden. Ryktet om julmarknaden hade till och med spritt sig till tomten som kom på besök.

Varje år anordnar elever och personal en julmarknad då de säljer de vackra blommor de odlat fram under höstterminen. Det var försäljning av ståtliga amaryllis, dekorativa julgrupper och väldoftande hyacinter. Elever hade bakat lussekatter som fanns till försäljning vid det tillfälliga caféet som drevs för dagen där även en tombola fanns för den som ville vinna fina priser.

Redan vid höstterminens start börjar förberedelserna inför julmarknaden. Lökar kommer levererade från Holland och därefter är det eleverna som tar över och ser till att skapa de allra bästa förutsättningarna för de finaste julblommorna.

I växthuset finns det förutsättningar för samtliga elever att arbeta då de använder många av sina sinnen så som doft och känsel. Eleverna kan uppfatta värme och kyla och ser konkret vad som behövs för att löken skall börja växa. Vad händer exempelvis om jag inte vattnar? Den röda tråden följer hela gången från det att lökarna levereras med lastbil till att eleverna själva får stå och sälja det dem vårdat under så pass lång tid.

Dela på:

Senast uppdaterad 2016-12-21 07.30

100%

Alla våra elever har sysselsättning som t.ex. arbete, folkhögskola eller daglig verksamhet när de slutat sin utbildning hos oss.