Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

Upplevelsedag i Göteborg

Varje år i slutet av terminen åker elever och personal på nationella programmet på någon typ av skolresa, eller vad vi valt att kalla en upplevelsedag. Förra året var vi på en matsafari i Halland, i år var planen att uppleva Göteborg.

Det blev en lång dag för eleverna med flera olika aktiviteter onsdagen den 7 juni. Det hela började med femkamp och hinderbana på Gökboet. Vi delades upp i två lag, lag öst och lag väst, och tävlade i kofotboll, bågskytte, sumobrottning och red på mekanisk tjur, och det hela avslutades med en hinderbana där lag öst tog hem vinsten. Det blev många skratt och hejarop.

Därefter bar det av mot Göteborgs Stadsmuseum och utställningen om Göteborgs födelse. Vid 400-årsjubileumet av Göteborg kommer eleverna som läser programmet för hotell, restaurang och bageri att vara ute i arbete och då är det viktigt att veta vad det är som firas. Utställningen var spännande och lärorik och väckte en del frågor men också mycket förståelse kring hur Göteborg växt fram under århundradena.

Dagen avslutades på restaurangen Mr. P. där vi åt en sexrätters avsmakningsmeny. Detta för att få en matupplevelse, söka inspiration och få känna på atmosfären på en sådan typ av restaurang. Smaklökarna fick dansa och vi var alla väldigt nöjda och mätta när vi sedan under kvällen begav oss hemåt.

Dela på:

Senast uppdaterad 2017-06-29 13.37

100%

Alla våra elever har sysselsättning som t.ex. arbete, folkhögskola eller daglig verksamhet när de slutat sin utbildning hos oss.