Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ansökan för internationellt utbyte i Kenya beviljad.

Under höstterminen skickade två av våra lärare in ansökan för att söka Atlas planering och det är med glädje vi delar med oss av vetskapen att ansökan beviljades.

Det är två av våra yrkeslärare på programmet för hotell, restaurang och bageri som under nästa år kommer att resa till Kenya för att starta upp ett utbyte med bland annat en skola i utkanten av Nairobi. Lärarna har även som mål att hitta praktikplatser för att så småningom resa tillbaka till Kenya tillsammans med några elever som då får möjlighet att förlägga en kortare praktikperiod där. Trots att eleverna i första skedet inte kommer att resa med till Kenya kommer de redan nu att involveras i arbetet och lära sig mer om Kenya, och kanske får vi till och med smaka på kenyansk mat i utbildningsrestaurangen framöver.

Målet för ett internationellt utbyte som detta är bland annat att eleverna får ökade ämneskunskaper, både yrkesmässiga och språkliga, likaväl att de skall vara mer förberedda att leva i ett internationellt samhälle.

 


 

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-11-21 11.39

100%

Alla våra elever har sysselsättning som t.ex. arbete, folkhögskola eller daglig verksamhet när de slutat sin utbildning hos oss.