Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

En vecka i BAS-klassen.

BAS-klassen är för de elever inom autismspektrat som under åren ges möjlighet att rikta in sig på något av de nationella program vi erbjuder. Men i klassen får de en allmän grund att stå på.

Just nu är i eleverna i BAS-klassen i full gång med att plantera höstens lökar. Nu är det tulpaner som är satta i sand, vattnas och ställs i kylrum i 16 veckor för att sen säljas. Eleverna är med hela vägen, från det att lökarna levereras med lastbil, till att rada upp dem i lådor, vattna, se lökarna växa, skörda, sätta ihop buketter och sedan sälja buketterna.

Alternativt skapa fina blomsterarrangemang. Detta gör att eleverna får en helhetsbild av hur det går till när en tulpan blommar, de förstår allt arbete som ligger bakom och lär sig om hur de bäst tar hand om lökarna för att få ett så fint resultat som möjligt.

Eleverna passade även på att ta tillvara på den sista härliga sommardagen när de begav sig till Trindemosse för att laga lunchen utomhus. På menyn stod halv special, och eleverna fick koka potatismos i arméns gamla snuskburkar och grilla korven över öppen eld.

En skön dag då det även reflekterades över färgskiftningarna som sker i naturen under hösten.

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-03-13 09.16

100%

Alla våra elever har sysselsättning som t.ex. arbete, folkhögskola eller daglig verksamhet när de slutat sin utbildning hos oss.