Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

En vecka med IPK.

Välkomna in till oss i klassen IPK för att få en inblick i hur en vecka kan se ut för oss såhär mitt i höstrusket.

I vår klass tränar vi mycket kommunikation och alternativ kommunikatation och vi började faktiskt veckan med att besöka våra gamla klasskompisar som arbetar på Café 9:an, en daglig verksamhet i Mölndal. Där fick vi se hur dem har det nu när de slutat skolan och istället börjat att arbeta.

I ämnet natur och miljö arbetar vi just nu med temat jord och kompost. Vi pratar om trädets och lövets livscykel, vad som händer med alla vissna löv och växter. Vi har gjort en kompost i klassrummet där vi studerar hur djuren, främst maskar, förvandlar löv, gräs och matavfall till jord.

Under hösten har eleverna byggt och gjort i ordning en pallkrage för att odla i. Vi börjar med att sätta vitlökar. Nu blir det en lång väntan för att se vad det blir. Under tiden har vi även låtit en vitlöksklyfta gro i en liten glasflaska som vi har i klassrummet. Då kan vi följa vitlöksklyftans utveckling och hoppas på samma resultat ute i jorden så småningom.

Utöver detta målar vi och skapar när vi har bild och form. I hemkunskapen är vi just nu i full gång med att baka lussekatter inför julförsäljningen den 12 december och även till luciafirandet dagen efter. Innan vi bakar måste vi dock handla och detta gör vi med hjälp av en anpassad inköpslista. Detta gör vi för att träna på att så självständigt som möjligt klara av att handla.

Men tillbaka till vårt hemklassrum. Här tränar och arbetar vi med tidsbegreppen årstider och månader. Och varje vecka arbetar eleverna med sin egen planering för kommande vecka, detta för att öka självständigheten och för att ha koll på hur veckan ser ut för dem.

Just den här veckan var lite speciell då den avslutades med den årliga bocciaturneringen. Vi tävlade mot andra gymnasiesärskolor som kom från Partille, Alingsås, Göteborg och Kungälv. Tyvärr vann vi inte men vad gör det när vi ändå hade kul?!

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-06-06 07.22

100%

Alla våra elever har sysselsättning som t.ex. arbete, folkhögskola eller daglig verksamhet när de slutat sin utbildning hos oss.