Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

Jultraditioner på programmet för hotell, restaurang och bageri.

Nu är det inte många dagar kvar på höstterminen och vi kan bara konstatera att tiden flugit förbi. På utbildningsrestaurang Freja har vi nu serverat vår sista lunch innan jullovet, den årliga jultallriken.

Mat är en stor del av våra traditioner och en del av utbildningen på programmet för hotell, restaurang och bageri är att lära sig vilken mat vi serverar vid olika högtider. På vår utbildningsrestaurang Freja är utbildningen praktisk och de senaste veckorna har det varit fullt fokus på just julmat och julbak.

Varje år återkommer vår omåttligt populära jultallrik och det är detta som blir vår grand finale innan vi går på jullov. Eleverna har fått arbeta förberedande med vad som faktiskt bör finnas med på ett julbord för att ha full koll när det sedan är dags att servera julmaten. Eleverna har även bakat bland annat lussekatter, pepparkakor och saffranskakor, vi har diskuterat kryddor, dofter och traditioner kring julen.

Utöver detta har eleverna sålt sådant de bakat till förmån för vår insamling till Musikhjälpen. I år var temat 'Alla har rätt att funka olika' och just detta tema tyckte vi var viktigt att belysa. Det var engagerade elever som berättade om temat för kunderna samtidigt som de sålde sina bakverk.

Nu är det bara en vecka kvar innan jullovet och för eleverna väntas storstädning av restaurangen, en annan viktig del när man arbetar i ett restaurangkök. Innan vi öppnar upp utbildningsrestaurangen igen i januari väntar först studiebesök, både i fiskehamnen och på ett regionens största produktionsbageri. Det ser vi fram emot.

God jul och gott nytt år!

Dela på:

Senast uppdaterad 2018-12-13 13.33

100%

Alla våra elever har sysselsättning som t.ex. arbete, folkhögskola eller daglig verksamhet när de slutat sin utbildning hos oss.