Ämnesövergripande arbete i BAS-klassen.

Just nu pågår ett ämnesövergripande projekt i svenska och bild och form. Samtidigt som eleverna har skapande verksamhet identifierar de nya ord och lär sig innebörden av orden.

I BAS-klassen har vi nu påbörjat ett samarbete i svenska tillsammans med läraren i bild och form. I detta samarbete pratar vi om svårare ord, så som till exempel litografi, illustration med mera.

För att tydliggöra ordens betydelse har eleverna bland annat fått måla Skriet, som nu finns i fem utföranden och en utav dem som litografi. När eleverna färdigställt sina alster hade de som uppgift att fritt beskriva känslan på bilden. Är hen rädd, skrämd, eller vilken känsla förmedlar tavlan?

Utöver detta har vi även illustrerat boken Sagan om det röda äpplet skriven av Lööf. Här fick eleverna i uppgift att själva tolka och därefter illustrera berättelsen. Framöver kommer vi att fortsätta arbeta på detta vis, nästa steg blir då eleverna skall få en text om ett kattdjur och därefter illustrera det de läst men även svara på frågor om kattdjuret. Vi tränar läsförståelse och tolkning samtidigt som vi tränar våra estetiska uttryck.

I vår ser vi fram emot att visa upp våra alster för skolkompisarna och övrig personal vid en vernissage.

Dela på:

Senast uppdaterad