'Mitt i djungeln' och hållbar mat på Frejagymnasiet.

En händelserik vecka är till ända på Frejagymnasiet. I dagarna som gått har det bjudits på föreställningen 'Mitt i djungeln' och #hållbarhetsveckanimölndal har inspirerat undervisningen.

Under vårterminen har elever som läser på individuella programmet tränat och förberett sig inför den stora föreställningen 'Mitt i djungeln' och i onsdags var det alltså dags för uppvisningen. Inbjudna var bland annat andra särskolor och showen blev en succé! Eleverna uppträdde och glädjen på scen gick rätt in i publiken. Det var stolta elever som tog emot applåder och hejarop när föreställningen avslutades.

Om du missade föreställningen denna gången kommer den att visas på Världskulturmuséet senare, mer info kommer.

Samtidigt serverade eleverna på programmet för hotell, restaurang och bageri hållbar lunch på vår utbildningsrestaurang Freja. Även de har under ett par veckor fått förbereda sig inför #hållbarhetsveckanimölndal genom att lära sig om hållbar utveckling. Utöver detta har de varit på Kåhögs gård för att köpa mjölk att göra egen halloumi på och därefter tagit tillvara på varje milliliter av mjölken. Allt detta serverades under vår hållbarhetsvecka i restaurangen där det mesta var närproducerat eller tillverkat från grunden av eleverna.

Även övrig undervisning har inspirerats av #hållbarhetsveckanimölndal anpassat efter varje elevs förmåga, det har bland annat planterats ärtskott och vår omgivning har fått sig en uppfräschning då det plockats skräp.

Dela på:

Senast uppdaterad