Prova-på-dag för elever i årskurs 8.

Elever som går på grundsärskolan i årskurs 8 i Mölndal och kranskommunerna bjöds in till en prova-på-dag på Frejagymnasiet just för att få prova på vad man kan få göra på programmet för hotell, restaurang och bageri och på programmet för hälsa, vård och omsorg.

Under nästa läsår kommer nuvarande årskurs åttor att göra sitt gymnasieval och därför ville vi redan nu bjuda in dem till en prova-på-dag här på Frejagymnasiet. När det är dags för dessa eleverna att göra sitt gymnasieval kommer vi att erbjuda två program på nationell nivå - programmet för hotell, restaurang och bageri och programmet för hälsa, vård och omsorg.

Eleverna som i dagsläget läser på programmet för hotell, restaurang och bageri fick visa upp, och även lära ut, vad man kan få göra när man studerar här. Det stektes hamburgare, friterades pommes och tillverkades prinsessbakelser med små marsipanrosor på toppen.

Under nästa läsår kommer de eleverna som då börjat i årskurs nio att erbjudas en praktikvecka här på Frejagymnasiet. Och vi hoppas att intresset väcktes nu under denna prova-på-dag så de vill komma tillbaka.

Dela på:

Senast uppdaterad