Upplevelserik studieresa till Vitlycke museum.

Torsdagen den 25 april träffades alla förväntansfulla elever på individuella programmet tidigt på morgonen för att kliva på bussen som skulle ta dem till Vitlycke museum. Där skulle eleverna fylla dagen med nya upplevelser och ny kunskap.

Det var spända elever som klev på bussen tidigt den där torsdagsmorgonen. Trots en lång bussresa höll alla tålmodigt ut och väl framme fick eleverna bland annat prova på pilbågsskytte, titta och känna på föremål från bronsåldern så som exempelvis ett armband och en yxa.

Vitlycke museum är ett museum och en del av Västarvet. Det ligger i Tanums världsarvsområde och är ett informationscentrum för hela världsarvsområdet. Där finns utställningar, bildspel, informations- och barnlekrum, butik och café/restaurang.

Tanken var att det skulle grillas lunch på samma vis som de gjorde förr i tiden men på grund av grillförbudet som utfärdades dagen innan studieresan fick planerna ändras. Men lunch fick iallafall eleverna även om det inte blev något bröd tillagat över öppen eld.

Trots dessa ändrade planer hade alla en fantastisk dag i strålande solsken. Och det var trötta elever och personal som satte sig på bussen för en avkopplande bussfärd hemåt.

Dela på:

Senast uppdaterad