Vårförsäljning, studieresa och uppträdande för BAS-klassen.

Under terminen har eleverna i BAS-klassen fortsatt sitt arbete med böckerna om Sverige. Men just nu har de gått in i en period då det blivit mycket praktiskt arbete.

Nu är tulpansäsongen över och de sista tulpanerna skördades och fick pryda borden på vår utbildningsrestaurang Freja. Men detta betyder inte att arbetet i växthuset är avslutat utan eleverna har tagit nya tag och planterat nya frön och nu växer sommarblommorna i en rasande fart. Eleverna vattnar, planterar om och vårdar blommorna.

Torsdagen den 16 maj kl. 10.30 - 14.00 har vi vår första försäljning och detta sker i stadsparken vid öppningen av Träffpunktens sommarcafé. Måndagen den 20 maj öppnar vi vår årliga försäljning i växthuset och har öppet varje dag kl. 9.00 - 14.00, dock stängt för lunch kl. 11.00 - 12.00. Försäljningen pågår så länge vi har blommor kvar att sälja. I samband med detta får eleverna träna på att stå i kassan och möta kunder. Det blir mycket matteräkning och olika servicesituationer att hantera, både lärorikt och roligt.

Även BAS-klassen var med på studieresan till Vitlycke och detta blev en spännande resa som vi kunde reflektera över samtidigt som vi arbetat med våra böcker om Sverige.

Den 17 maj springer vi Specialvarvet och den 22 maj uppträder vi med vår föreställning 'Mitt i djungeln'. Så det är som sagt mycket praktisk undervisning som sker såhär i slutet av terminen.

Dela på:

Senast uppdaterad