Utbildningsnämnden på verksamhetsbesök.

Onsdagen den 22 maj besökte Utbildningsnämnden Frejagymnasiet.

När nämnden kom på besök hos oss på Frejagymnasiet fick vi chans att bland annat presentera vår verksamhet, visa upp vårt fina arbete, berätta planer framöver och utmaningar vi stöter på.

Besöket började på vår utbildningsrestaurang Freja där eleverna på programmet för hotell, restaurang och bageri bjöd nämndemännen på en välsmakande blåbärspaj med vaniljsås. En riktig klassiker på restaurang Freja. Samtidigt presenterade rektor Eva Torgerson verksamheten, så som den ser ut idag och kommer se ut till hösten med ökat elevantal.

Därefter blev det en rundtur i växthuset och i klassrummen i hus P. Några passade även på att handla med sig en och annan blomma från växthuset.

Eftermiddagen avslutades med att vi presenterade en del av det arbete som pågår just nu och som kommer utvecklas framöver. Det blev bland annat fokus på det internationella projekt som innefattar praktikplatser i Kenya för eleverna på programmet för hotell, restaurang och bageri. 7 juni åker två av våra lärare till Nairobi, Kenya, för att planera för framtida APL-möjligheter.

Och eftersom vi har 100 procent sysselsättning för våra elever efter avslutad skolgång ville vi även berätta om hur vi arbetar med APL och det nära samarbetet vi har med arbetslivet. Vi passade även på att trycka på hur viktigt det är att alla tar sitt ansvar och tar emot elever på sina arbetsplatser.

Slutligen presenterades Frejagymnasiets verksamhetsmål som vi fortsätter utveckla under nästa läsår, bland annat den tillgängliga lärmiljön och att öka den digitala kompetensen bland personal och elever.

Det blev en diger eftermiddag för utbildningsnämnden men vi är så stolta över vår verksamhet och uppskattade att få visa upp den.

Dela på:

Senast uppdaterad