Läsårsstart och Kenyaprat.

Nu har eleverna snart gått i skolan i en månad och de börjar finna sig tillrätta. I år tog vi med stolthet emot nio nya ettor på programmet för hotell, restaurang och bageri.

Totalt är det 18 elever uppdelade i två klasser på programmet för hotell, restaurang och bageri det här läsåret. Eleverna välkomnades tillbaka till skolan med pompa och ståt då vi firade att skolan äntligen började igen efter ett långt sommarlov. Första veckan gick mycket ut på att lära känna varandra men även lära känna skolan. Vi fick även presentera vårt Kenya-projekt för eleverna och vilken succé det blev! Eleverna började planera inför en eventuell resa med en gång och frågor om hur mycket pengar som krävs eller när vi ska åka eller om vi kommer se några vilda djur kommer titt som tätt.

Inom några veckor kommer vi att skicka in vår ansökan för att söka pengar för att finansiera praktiken i Kenya för eleverna. Om vi får detta beviljat kommer det bli stort fokus på Kenya från och med nästa termin. Inte minst ska eleverna förberedas men vi behöver även få mer kunskap om Kenya och öva upp engelskakunskaperna ytterligare lite, kanske till och med lära oss några ord på swahili.

Utöver detta har eleverna öppnat upp restaurangen och nästa vecka är det dags för läsårets första storfrukost, ett populärt inslag på Restaurang Freja. I samtliga programgemensamma ämnen lär vi nu mycket om säsongens råvaror så temat på storfrukosten denna gången kommer därför att vara skördefest.


Dela på:

Senast uppdaterad