På hemkunskapen använder vi alla våra sinnen.

När eleverna i klassen IPB undervisas vill vi helst att de ska få möjlighet att använda så många sinnen som möjligt. Och vilket ämnesområde är egentligen bättre för detta än just hem- och konsumentkunskap?

När vi hade lektion i hem- och konsumentkunskap den här veckan gjorde vi bananpannkakor och det bästa av allt var nog att alla kunde vara med.

I vår klass behöver vi använda oss av köksmaskiner som är lättstyrda. Maskinen på bilden är en sådan lättstyrd köksmaskin, det räcker att trycka ovanpå den också sätts en visp igång. På detta viset kunde eleverna vispa ihop en pannkaksmix gjord på bland annat bananer. När maskinen är igång får eleven chans att höra ljudet och känna vibrationerna som maskinen avger. Och för de elever som inte har förmågan att se blir detta momentet extra uppskattat, att både höra och känna.

När pannkakorna sedan steks används ytterligare ett sinne, nämligen lukten. Det luktar så gott! Och sedan har vi det bästa kvar - provsmakningen.

Genom att tillaga ett par enkla pannkakor har eleverna fått möjlighet att använda alla sinnen - känsel, syn, hörsel, lukt och smak. En givande och rolig lektion i ämnesområdet hem- och konsumentkunskap.

Dela på:

Senast uppdaterad