Motivationen är på topp i bas-klassen.

Nu är vårterminen igång och jullovet känns redan långt bort. Ute är det vår i luften men även inne i växthuset, där har de första tulpanerna skördats av eleverna i bas-klassen.

Eleverna i bas-klassen är tillbaka efter jullovet och är i full färd med att lära sig nytt och repetera det som gjorts tidigare. Just nu arbetar vi med ett projekt i att skriva berättande texter. Eleverna har fått i uppgift att själva välja ämne att skriva om, utöver detta skulle de även måla en bild till texten. Genom att eleverna själva fick välja ämne höll de motivationen på topp och vi alla har nu fått lära oss mer om bland annat Liverpool och hästar, och även fått höra en filmrecension.

Under vårterminen kommer vi även arbeta med människokroppen och allt som hör den till, så som till exempel arbete, fritid, hälsa, kost och hur det påverkar oss. Och givetvis hur kroppen är uppbyggd, ett område som intresserar många elever.

Vi i bas-klassen fortsätter även arbeta i växthuset. Där tränar eleverna både finmotorik, socialt samspel och får kassavana samtidigt som de lär sig om växter och natur, en hel del matematik blir det också.

Och till allas stora glädje meddelar nu eleverna att tulpanerna är på gång! I slutet på veckan startar försäljningen till allmänheten, mer information kommer.

Dela på:

Senast uppdaterad