Anpassning till coronaläget och hembakade frallor

Elever som lagar mat på hemmaplan, specialvarvet á la Freja, coronasäker blomsterförsäljning... Ja, det blir en del anpassningar i spåren av coronapandemin.

För eleverna på individuellt program ter sig dagarna så normala som det går, skolan är öppen och eleverna kommer hit varje dag, så länge de är friska. Den 15 maj skulle Specialvarvet gått av stapeln men liksom Göteborgsvarvet är detta inställt. Men istället har vi på skolan beslutat att vi kommer genomföra vårt alldeles egna specialvarv. Givetvis utan publik och stora folksamlingar men eleverna ska få delta i ett lopp runt skolan och tilldelas en medalj.

I växthuset har eleverna fortsatt så och plantera inför sommarens blomsterförsäljning. Och försäljningen kommer bli av, dock i lite annorlunda format. När det väl är dags för sommarförsäljningen kommer vi följa rekommendationerna som finns, ingen trängsel i växthuset, hålla avstånd i kön och vi kommer även ha möjlighet att komma ut med blommor till de som inte vill in i växthuset. Men mer information om allt detta kommer så småningom.

För eleverna på programmet för hotell, restaurang och bageri pågår fortfarande distans- och fjärrundervisning. Dock har eleverna kommit till skolan och hämtat råvarupaket och de senaste två veckorna har utbildningen haft flera praktiska moment. Eleverna har lagat omelett samtidigt som de lärt sig om ägg, och bakat bröd och lagat tomatsoppa och lärt sig om sädesslag, mjöl och tomater. Allt detta på hemmaplan, helt på egen hand. Lärarna har funnits tillgängliga på datorskärmen över ett videomöte i Meet, men eleverna tar själva fullt ansvar och löser alla moment. Mycket imponerande!

Eleverna har även fått göra en utvärdering om hur de tycker att det är att undervisas på distans och det är ett väldigt positivt resultat vi kan utlösa. Så gott som alla är eniga om att de saknar varandra och lärarna, men likaväl tycker de flesta att de kan fokusera bättre och lär sig mer då det inte finns något som stör. Även lärarna instämmer i detta då de ser att eleverna presterar väldigt bra och har anpassat sig fantastiskt till distans- och fjärrundervisning. Men visst saknar vi eleverna och hade givetvis helst haft på plats hos oss på skolan.

Dela på:

Senast uppdaterad