Välkommen till läsåret 2020/2021.

Äntligen har vi välkomnat elever och personal tillbaka till Frejagymnasiet efter ett långt sommarlov. De första veckorna har sprungit förbi och vi har hunnit ha nyöppning av vår utbildningsrestaurang Freja, introducerat nya elever, gått poängpromenad, personalen har fortbildats och mycket mer.

En vecka innan eleverna började rivstartade vi terminen för all personal med en heldagskurs med Marie Nilsson Nordfors. Marie föreläste om motiverande undervisning i särskolan med förmågecirkeln som metod. Och just förmågecirkeln är något vi kommer jobba med gemensamt på skolan med start detta läsåret. Vi inleder med förmågan samarbete och kommer sedan jobba oss igenom förmågorna ansvar, kreativitet, kommunikation och reflektion. Samtliga förmågor återfinns i läroplanen och målet är bland annat att öka elevernas motivation och medvetenhet kring det de gör i skolan.

Nästa fortbildningstillfälle för personalen var en utbildning i green screen hos Lin Education. Med enkla redskap fick vi lära oss hur vi kan använda foto och film i undervisningen både genom att skapa undervisningsmaterial till eleverna men även hur eleverna kan använda sig av green screen och även för att prata om källkritik.

Men så var äntligen måndagen här då vi fick välkomna gamla som nya elever till skolan. Vilken lycka! Eleverna på nationellt program har ju faktiskt inte varit i skolan sedan mitten på mars när coronapandemin bröt ut. Så det var ett kärt återseende. Och Frejagymnasiet växer då vi välkomnade totalt 16 nya elever. För eleverna på individuellt program blev det bland annat poängpromenad och eleverna på nationellt program spenderade en härlig sommardag vid Sisjön där de grillade hamburgare, badade, paddlade sup och spelade brännboll. Veckan avslutades med en stor fest då vi hade nyöppning av vår utbildningsrestaurang Freja.

Och nu rullar dagarna på. Vi arbetar vidare med förmågan samarbete i alla kurser och ämnesområden, restaurang Freja är öppen och serverar lunch, frukost och fika tisdag till fredag varje vecka.

Du vet väl att du kan följa oss på Facebook och Instagram? På Facebook finns vi på Frejagymnasiet och Restaurang Freja och på Instagram hittar du oss på frejagymnasiet.

Dela på:

Senast uppdaterad