Snart bär det av till Kenya.

Sedan vi beviljades medel i juni för att resa till Kenya för praktik har vi gått och väntat och spekulerat i om vi kommer kunna åka eller ej. Men nu är det klart, snart åker vi!

Torsdagen den 7 oktober var Kikki och Kalle från New Life Mission hos oss för att berätta mer om hur veckorna kommer att se ut och intresset för praktikresa till Kenya växte sig ännu större. Nu har sex elever anmält sitt intresse och i skrivande stund håller vi på att planera för vaccination, skriva ordningsregler och program för veckorna i Kenya.

Eleverna har bland annat varit inne en lördag och tillagat mat till och serverat på en 50-årsfest för att få in lite fickpengar så de kan åka på safari. Tanken är att eleverna skall åka ut till New Life Missions station i Mashuuru i några dagar för att bland annat baka på deras nyöppnade bageri där. Och sedan därifrån ta sig till Amboseli nationalpark för att få se Kenyas fantastiska djurliv. Utöver detta kommer de vara på bageriet på stationen i Ongata Rongai och även i köket på barnhemmet för att genomföra sin praktik. Men det största eleverna får med sig efter resan till Kenya blir nog inte det de lärt sig på praktiken utan den personliga utveckling som de kommer göra. Bara att resa så långt, vara ifrån familj och vänner och bo så tätt tillsammans är en utmaning, men i november åker vi och blir borta i totalt tre veckor. Vilken grej!

Dela på:

Senast uppdaterad