Tre veckors praktik i Kenya är snart till ända.

Tre veckor av upplevelser och hårt arbete i Kenya är snart över. På tisdag 14 december återvänder eleverna till Sverige och vi ser fram emot att höra de berätta om sina erfarenheter.

Som enda gymnasiesärskola i Sverige är vi extra stolta över detta projekt - utlandspraktik i Kenya - och otroligt stolta över våra elever och lärare som snart genomfört tre veckor i en annan del av världen.

Eleverna har lagat mat med helt andra råvaror än de som de är vana att använda, och tillagat maten på helt andra sätt än hur vi tillagar maten här hemma. De har lagat mat över öppen eld, rensat bönor, varit med när en get slaktats och mycket, mycket mer. De kan numer laga chapati utan recept och vi ser fram emot att få smaka på detta när de återvänt till Sverige.

Eleverna är nu inne på de sista dagarna av sin vistelse i Kenya och i skrivande stund befinner de sig i Amboseli nationalpark för lite safari. Något de arbetat ihop pengar för innan de reste iväg och efter de långa arbetsdagarna på praktiken i Kenya är ett litet avbrott mycket välförtjänt.

Det har varit många känslofyllda upplevelser för eleverna och de har flera gånger konstaterat att de själva har de väldigt bra och att världen är alldeles för orättvis.

Under hela resan har de uppdaterat bloggen (https://frejagymnasietikenya.blogspot.com/) och Instagram (Frejagymnasiet), så om du inte redan följer de där gå gärna in och gör det.

Nu ser vi fram emot att välkomna eleverna hem i nästa vecka och få höra ännu mer av allt de varit med om.

Dela på:

Senast uppdaterad