
Elever på Frejagymnasiet tar fram Mölndals jubileumsbakelse.
I år firar Mölndal 100 år och detta skall givetvis firas. Och vad behövs då om inte en jubileumsbakelse?! Det är eleverna på programmet för hotell, restaurang och bageri som kommer ta fram bakelsen och resultatet kommer presenteras den 16 mars.
I skrivande stund håller eleverna på programmet för hotell, restaurang och bageri på att ta fram sina bidrag till Mölndals jubileumsbakelse. Det spånas nu om smaker och utseende för varje elevs bidrag och kreativiteten flödar när eleverna provbakar.
De flesta eleverna arbetar två och två, några har valt att arbeta själva för att kunna hålla allt så hemligt som möjligt. Onsdagen den 16 mars avgörs allt och det vinnande bidraget kommer då presenteras. Allt kommer dessutom sändas på Mölndals stads YouTube-kanal.
Det finns några kriterier som eleverna har att ta hänsyn till och dessa är följande. Bakelsen ska:
- ha minst en ekologisk ingrediens.
- ha minst en färg eller form från jubileets grafiska profil.
- vara fri från nötter och sådant som är väldigt vanligt att man är allergisk emot.
- innehålla någon egen innovativ idé som elevparet själva vill ha med och kan hitta på.
Kom gärna förbi utbildningsrestaurang Freja och fråga eleverna hur det går för dem. Och har du tur kan du dessutom få smaka på något av alla provbak.
Läs mer om elevernas arbete med jubileumsbakelsen.