Elever lagar kenyansk mat på Restaurang Freja.

Snart är det två månader sedan eleverna återvände till Sverige från Kenya, rikare på många nya upplevelser och med nya kunskaper. Torsdagen de 10 februari serveras därför kenyansk lunch på Restaurang Freja.

I Kenya fick eleverna lära sig rensa bönor, laga mat över öppen eld, strimla grönsaker utan att använda en skärbräda, baka chapati och mycket, mycket mer. Nu är det dags att de lär sina klasskamrater lite om den kenyanska matlagningen och vad passar väl bättre än att göra detta på Restaurang Freja så även alla gäster får smaka. Därför kommer det serveras en kenyansk lunch torsdagen den 10 februari på Restaurang Freja. Lunchen kommer att bestå av en köttgryta smaksatt med bland annat chili och koriander och till detta serveras ris, en sallad på tomat och rödlök och det fantastiska brödet chapati som tillagas i stekpanna.

Vi ser fram emot att påminnas om de kenyanska smakerna och att få se eleverna lära av varandra. Om du kommer och äter, passa gärna på att fråga eleverna om resan och deras upplevelser där. Eleverna säljer ju även väskor tillverkade av kvinnor i Kenya och pengarna som kommer in från väskorna går direkt tillbaka till kvinnorna via stiftelsen New Life Mission. Så passa på att köpa med dig en väska hem, den kan användas både som strandväska eller shoppingbag eller mycket annat.

Välkommen till Restaurang Freja torsdagen den 10 februari för en kenyansk lunch!

Dela på:

Senast uppdaterad