Jubileumsbakelsen har korats!

Den spännande bakelse-tävlingen Nästan hela Mölndal bakar är avgjord, jubileumsbakelsen är utsedd och vinnarna är korade.

Ända sedan terminsstart har eleverna på programmet för hotell, restaurang och bageri arbetat med att ta fram sitt bidrag till jubileumsbakelsen och Nästan hela Mölndal bakar. Det har provbakats, smakats och recept har skrivits om till perfektion och i onsdags var det då äntligen dags för själva tävlingen.

Det var nervösa elever som förberedde innan tävlingen drog igång men när startsignalen väl kom var det fullt fokus. Eleverna har bakat sina bakverk utifrån fyra kriterier. De skulle inspireras av Mölndal och jubileumsåret, komma med innovativa idéer, använda sig av minst en ekologisk ingrediens samt att bakelsen inte skulle innehålla nötter eller annat som är vanliga allergener. 

Den smaksäkra juryn med representanter från Steinbrenner & Nyberg, Dahls bageri, Johnséns konditori och utbildningsförvaltningen i Mölndals stad utsåg Vincent Mobergs och Ghade Al-Assadis smaskiga bakelse till århundradets bakverk, jubileumsbakelsen. Juryns motivering till vinnarbakelsen löd:

Den vinnande bakelsen hade en mycket fin presentation. Ett vackert upplägg och en stilren bakelse. En tydlig koppling till ”Mölndal helt 100” i färger och symboler. Inte minst är vi i juryn mycket imponerade av smakerna! En saftig och mjuk browniebotten och en mycket lyckad mousse med underbar smak.

Du kommer att kunna se hela tävlingsprogrammet på Mölndals stads YouTube-kanal från och med den 29 mars. Vi lägger ut länken här. Under året kommer du också att kunna köpa och äta jubileumsbakelsen på flera av Mölndals konditorier.

Dela på:

Senast uppdaterad

  Nyhetsarkiv