Frejagymnasiet beviljas medel för att genomföra APL i Kenya igen!

Mitt i pågående presentations-turné kom det ett mail - ansökan beviljas. En fantastiskt glädjande nyhet som innebär att fler elever kommer åka till Kenya för att genomföra tre veckors praktik hos New Life Mission.

De senaste veckorna höll eleverna som var på praktik i Kenya i höstas ett flertal presentationer om resan. Att hålla muntliga presentationer görs numer utan minsta motvilja. De som dessutom haft turen att få se presentationen fler än en gång har sett elevernas utveckling, så nog innebär en APL-resa mer än att bara utveckla just yrkeskunskaper. Eleverna har presenterat resan för utbildningsnämnden, studie- och yrkesvägledarna, på chefsmöte och för Frejagymnasiets personal. Och många tårar har runnit när eleverna visat den film de spelat in, den berör och väcker många tankar. Nästa vecka bjuds elevernas föräldrar med flera in för att få höra om resan och dessutom kommer det bjudas på kenyansk mat.

Att det spridit sig bland eleverna att APL-resan var en fantastisk upplevelse är väl kanske inte så konstigt. Fler elever vill resa till Kenya och tack vare Universitets- och högskolerådet och New Life Mission kommer de att få göra det. Vi beviljades medel för att under läsåret 2022/2023 resa till Kenya för tre veckors praktik. Totalt kommer sex elever och tre personal resa och om det blir till höst- eller vårterminen återstår att se.

Dela på:

Senast uppdaterad

  Nyhetsarkiv