Frejagymnasiet växer och bygger nytt.

I takt med att det blir fler elever och personal på Frejagymnasiet ökar ju också behovet av fler lokaler. Markarbetet där vår nya skolnyggnad ska stå är snart klart.

I februari beräknas våra paviljoner stå redo för inflytt och vi ser fram emot att få flytta in i våra nya lokaler. Totalt är det ca 750 kvm som byggs, fördelat på två våningsplan och det kommer bli klassrum både för eleverna på nationellt program och för någon klass från individuellt program. Utöver detta kommer det finnas grupprum, kontor och personalrum med mera.

Inför inflytt håller vi nu på att prova olika möbleringar i existerande klassrum. Vi vill optimera lärmiljön för att den ska bli så bra om möjligt för eleverna och lyssnar in deras önskemål och tankar. Vi inhämtar just nu mycket kunskap om den fysiska lärmiljön, bland annat har rektor Eva och förstelärare Carolina varit på en heldagsföreläsning med Peter Lippman, en amerikansk arkitekt som stöttat flera skolor i Sverige för att skapa den bästa lärmiljön. Vi fick med oss många kloka tankar. Tidigare har vi arbetat tillsammans med funkkonsulten Anneli Karlsson kring fysisk lärmiljö så det känns extra spännande nu att få skapa något helt nytt.

Dela på:

Senast uppdaterad