Translate

Use Google to translate the web site.
We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Translate

Utbildningsrestaurangen

Inne i idrottshuset Aktiviteten ligger vår utbildningsrestaurang Freja, med café, bageri och lunchrestaurang som är öppen för allmänheten.

Här utbildas främst våra elever som läser på programmet för hotell, restaurang och bageri. Men även elever som läser det individuella programmet kan undervisas i restaurangen och på så vis lära sig hur det kan fungera inom restaurangbranschen.

Här serverar eleverna dagligen lunch och nybakat bröd, men det säljs även smörgåsar och diverse sötsaker.

Det är eleverna som driver restaurangen med stöttning från personalen. Eleverna tillagar allt från grunden och följer råvaran hela vägen, från det att den kommer till restaurangen till det att produkten de bakat eller tillagat serveras och säljs.

Eftersom vi är en restaurang öppen för allmänheten får eleverna även kassavana och lär sig hantera både kortläsare och kontant betalning.

Utbildningsrestaurangens hemsida

Besök gärna restaurangens egna hemsida Restaurang Freja. Här kan du boka bord.

Jag älskar att vi får vara så mycket och arbeta i vår egen restaurang. Den är ju en riktig restaurang på alla sätt och vis, även om vi utbildas när vi är där.

Elias Sköld, åk 3, 2016

Vill du läsa årets broschyr som pdf?

image/svg+xml symboler

Dela på:

Senast uppdaterad 2019-10-02 13.44

.

Kom på Öppet hus!

Vill du veta mer om hur det är att läsa på Frejagymnasiet? Besök oss. Höstens datum hittar du här »

100%

Alla våra elever har sysselsättning som t.ex. arbete, folkhögskola eller daglig verksamhet när de slutat sin utbildning hos oss.