Programmet för administration, handel och varuhantering

Gillar du att arbeta i butik? Att möta kunder? Att ta emot och organisera varor? Kanske vill du jobba på ett varulager, köra truck och se till att kunden får rätt vara i rätt tid? Då kan det här vara rätt utbildning för dig!

Det här är ett yrkesinriktat program. Det betyder att du under utbildningen förbereder dig för att direkt gå ut i arbete.

Du lär dig en mängd arbetsuppgifter inom handel

Det här programmet ger dig yrkeskunskaper så att du kan arbeta med olika arbetsuppgifter i exempelvis en butik eller på ett lager. Du lär dig om försäljning, marknadsföring, produktens väg till kunden, och om smart lagerhållning. Du får kunskaper om olika produkter och olika branscher.

Samtidigt övar du på att möta olika typer av människor och på att ge ett bemötande och kundservice i toppklass. Du lär dig om kommunikation och om hur du kan använda olika medier och kanaler för att berätta om en produkt. Du utvecklar din förmåga att använda IT och digital teknik i olika situationer kopplade till yrkeslivet.

Du får möjlighet att ta ett truckkort!

Truckkort är något som efterfrågas hos många arbetsgivare inom butik, lager och handel. För att du ska få ett försprång ut på arbetsmarknaden erbjuder vi dig som läser Frejagymnasiets program för administration, handel och varuhantering möjlighet att ta ett truckkort under din utbildning.

Teori blandas med praktik (APL)

I din utbildning varvas teori med minst 22 veckors praktik ute på en verklig arbetsplats, så kallad APL. Främst gör du APL under år tre och fyra. Innan dess gör du flera studiebesök inom olika verksamheter. Vi samarbetar med ett stort nätverk av arbetsgivare. Därför kan vi lova dig en noggrant utvald APL-plats med utgångspunkt i just dina intressen, behov och önskemål.

Möjlighet till utlandspraktik

Gillar du att resa och är nyfiken på hur arbete inom handel fungerar i andra delar av världen? Häng med till Afrika! Vi är involverade i ett unikt projekt där målet är att några elever från våra nationella program ska kunna göra en praktikperiod i Kenya, Afrika.

Läsa som lärling?

För dig som vill, finns möjlighet att gå en lärlingsutbildning inom programmet inom senare delen av din utbildning. Det innebär att minst hälften av din utbildning genomförs på en eller flera arbetsplatser.

Vill du veta mer om Frejagymnasiet?

Kanske vill du fråga om möjligheterna till utlandspraktik, träffa våra lärare eller så funderar du över dina möjligheter till arbete efter avslutad utbildning? Eller så vill du spana in våra lokaler ... eller något helt annat!

Oavsett vilket ska du passa på att besöka oss på Öppet hus!


Det är lugnt och skönt här för skolan är liten. Men det bästa är ändå lärarna. De förklarar tydligt och på ett enkelt sätt.

Fredrik, åk 2, 2021

Det bästa på Frejagymnasiet är att grupperna är små och att lärarna är duktiga på att förklara så att jag förstår.

Frida, åk 2, 2017

Dela på:

Senast uppdaterad