Programmet för hotell, restaurang och bageri

Gillar du att laga mat och att baka? Vill du ta hand om och möta gäster på hotell eller restaurang? Kanske drömmer du om att bli kock? Då kan det här vara programmet för dig.

Programmet är yrkesinriktat, vilket innebär att du under din utbildning förbereder dig för att gå direkt ut i arbete. Våra elever får ofta jobb på sin praktikplats efter avslutad utbildning.

Från bakning och matlagning till bästa kundservice

Du utvecklar dina kunskaper i matlagning, bakning, uppläggning och dekorering av konditorivaror. Du lär dig om servering och om hur man arbetar i olika typer av kök. Du får kassavana och lär dig mer om god service och hur man bemöter gäster – på hotell och restaurang. Du lär dig hantering av olika livsmedel, hygien, näringslära och specialkost. Du väljer själv om du vill specialisera dig inom restaurang, hotell eller bageri.

Teori blandas med praktik

Under din utbildning varvas teori med minst 22 veckor praktik ute i arbetslivet, så kallad APL. Din APL-plats är noga utvald med utgångspunkt i dina intressen, behov och önskemål.

Läsa som lärling?

För dig som vill finns möjligheten att gå en lärlingsutbildning inom programmet. Det innebär att minst hälften av din utbildning genomförs på en eller flera arbetsplatser.

Vår utbildningsrestaurang Freja

Elever och lärare på Frejagymnasiet driver en egen lunchrestaurang med bageri- och caféverksamhet – utbildningsrestaurang Freja. Restaurangen är öppen för allmänheten. Det ger dig stora möjligheter att lära sig mycket om matlagning, bakning, konditoriarbete och kundservice, även på skolan!

Då ska du besöka oss på Öppet hus!

Innan dess kan du passa på att läsa vad några av våra elever tycker om oss.

Det är lugnt och skönt här för skolan är liten. Men det bästa är ändå lärarna. De förklarar tydligt och på ett enkelt sätt.

Fredrik, åk 2, 2021

 Det bästa med Frejagymnasiet är att jag blir bra behandlad och bemött på rätt nivå.

Jag valde hotell, restaurang och bageri för att jag ville testa om det var så roligt som det lät...
och det var det!

Hanna, 2021

Jag älskar att baka och att laga mat och här får jag göra mycket av det i vårt egna kök och bageri. Den här utbildningen är grunden till mitt framtida jobb!

Lukas, åk 2, 2019

Jag har det fantastiskt bra på Frejagymnasiet! Det bästa är att lärarna verkligen bryr sig om hur man mår. De känner av det!

Alexander, åk 2, 2021

Jag trivs bra på Frejagymnasiet. Alla är snälla och trevliga.

I framtiden vill jag jobba på café eller som kock. Här lär jag mig allt jag behöver veta inför det!

Maria, 2021

Dela på:

Senast uppdaterad