Programmet för hotell, restaurang och bageri

Är du intresserad av matlagning och bakning? Vill du ta hand om och möta gäster på hotell eller restaurang? Då kan programmet för hotell, restaurang och bageri vara något för dig.

Programmet är yrkesinriktat, vilket innebär att du under din utbildning förbereder dig för att gå direkt ut i arbete. Frejagymnasiets elever får ofta jobb på sin praktikplats efter avslutad utbildning.

Det här lär du dig

Du utvecklar dina kunskaper i matlagning, bakning, uppläggning och dekorering av konditorivaror, servering, och om hur man arbetar i olika typer av kök. Du får kassavana och lär dig mer om god service och bemötande av gäster – på hotell likväl som restaurang. Du lär dig om hantering av olika livsmedel, hygien, näringslära och specialkost. Du väljer själv vad du vill specialisera dig på inom programmet; hotell, restaurang eller bageri.

Teori blandas med praktik

I din utbildning varvas teori med minst 22 veckor praktik ute i arbetslivet, så kallad APL. På Frejagymnasiet är din APL-plats noggrant utvald, med utgångspunkt i just dina intressen, behov och önskemål.

Läsa som lärling?

För dig som vill, finns möjlighet att gå en lärlingsutbildning inom programmet. Det innebär att minst hälften av din utbildning genomförs på en eller flera arbetsplatser.

Möjlighet till utlandspraktik

Är du nyfiken på hur hotell, restaurang- och bageriverksamhet fungerar i en helt annan del av världen? Med start läsår 2020-2021 har eleverna på programmet för hotell, restaurang och bageri möjlighet att göra delar av sin arbetsplatsförlagda praktik (APL) i Kenya i Afrika! Projektet är unikt i sitt slag och innebär stora möjligheter till personlig utveckling.

Vår utbildningsrestaurang Freja

Elever och lärare på Frejagymnasiet driver en egen lunchrestaurang med bageri- och caféverksamhet – utbildningsrestaurang Freja. Restaurangen är öppen för allmänheten. Det ger dig stora möjligheter att lära dig massor om matlagning, bakning, konditoriarbete och kundservice, även på hemmaplan!

Vill du ha fördjupad information om programmet?

Här kan du läsa mer om programmets upplägg

Vill du veta mer om Frejagymnasiet?

Vill du veta mer om hur en lärlingsutbildning fungerar, spana in vår utbildningsrestaurang, träffa våra lärare ... eller någonting helt annat?

Då ska du besöka oss på Öppet hus!

Innan dess kan du passa på att läsa vad några av våra elever tycker om oss.

Det är lugnt och skönt här för skolan är liten. Men det bästa är ändå lärarna. De förklarar tydligt och på ett enkelt sätt.

Fredrik, åk 2, 2021

Jag älskar att baka och att laga mat och här får jag göra mycket av det i vårt egna kök och bageri. Den här utbildningen är grunden till mitt framtida jobb!

Lukas, åk 2, 2019

Jag har det fantastiskt bra på Frejagymnasiet! Det bästa är att lärarna verkligen bryr sig om hur man mår. De känner av det!

Alexander, åk 2, 2021

Jag tycker att det är toppen att läsa på Frejagymnasiet. Här är samspelet mellan lärare och elever bra och de andra eleverna är snälla och omtänksamma.

Frida, åk 2, 2017

Vi har en plan mot diskriminering och kränkande behandling

Arrow-right

Dela på:

Senast uppdaterad